Heroes of Might and Magic III – The Shadow of Death

Po kratší odmlce firma 3DO, známý to tvůrce především strategických her přichází s pokračováním teď snad již nesmrtelné ságy Heroes of Might and Magic III, tentokrát s názvem The Shadow of Death (Stín smrti). Zajímá vás co nového pro nás tvůrci připravili? Je toho vskutku mnoho, vypadá to totiž, že nový datadisk nebude ani tak běžným datadiskem, ale pořádným enhance packem.
Úvodem nejprve několik slov k novému příběhu kampaně: Jako několik nitek spojených v jeden provaz zmanipuluje Sandro Nekromancer čtyři nic netušící hrdiny pro svůj plán. Yog, nestálý Barbarian a Gelu, elfí Sharpshooter, doufají, že jejich pomoc Sandrovi jim umožní dosažení jejich snů o slávě. Motivace žoldáka Crag Haga je mnohem průhlednější – zlato. A Gem, občerstvený úspěchy z nedávných válek chce jednoduše pomoci k útěku duchům jeho padlých přátel, ale už brzy se před ním objeví další hrůzy. S pomocí těchto nevinných přátel shromáždí Sandro dva artefakty neobyčejné moci. S jejich pomocí se ujal vlády nad světem a hodlá uskutečnit invazi do úrodných zemí Erathie a AvLee ledaže by se zmínění čtyři hrdinové semkli a složili The Angelic Alliance – jediný artefakt, který by jim dal tolik síly, aby Sandrovi a jeho poskokům dokázali čelit.

A nyní k samotnému datadisku. Není překvapením, že firma 3DO vsadila na osvědčený engine a postupným doplňováním postav, artefaktů a struktur buduje nové kampaně a znovu získává srdce tahových stratégů. A co vlastně získáme nového? No posuďte sami: 38 nových map a 7 zbrusu nových kampaní; 10 dalších teleportů; 23 neutrálních typů jednotek; 8 speciálních terénních novinek pro nové možnosti vedení boje a 12 mocných složených artefaktů (jejich detailnější popis naleznete níže). Hrady se nyní umí lépe bránit, takže pozor na bažinu nebo barikádu z bodců u Strongholdu.

A teď podrobnější popis nových vlastností složených artefaktů :

  • Angelic Alliance – umožňuje mixovat jednotky neutrálních a kladných hradů bez morálních pokut. Na začátku každého souboje vysloví kouzlo ‚prayer‘ (modlitba)
  • Cloak of the Undead King – oživuje Zombies se základní nekromancí, Wights s pokročilou nekromancí a Liches s expertní nekromancí
  • Elixir of Life – 25% zdraví navíc všem jednotkám a umožňuje jejich regeneraci. Neúčinkuje na Neživé a Nemrtvé jednotky!
  • Armor of the Damned – na začátku každého souboje vysloví tato kouzla na všechny soupeřovy jednotky : „Slow, Curse, Weakness a Misfortune“
  • Statue of Legion - +50% růst k základnímu růstu z postaveného ‚Castle‘. Možno použít pro jakýkoliv hrad.
  • Power of the Dragon Father - +6 na všechny čtyři základní vlastnosti hrdiny a všechny jednotky se stávají imunní proti kouzlům úrovně 1-4
  • Titan’s Thunder – hrdina může vyslovit kouzlo „Titan’s Lightning Bolt“, které způsobí zranění za 600 bodů a nestojí žádné ‚Spell Points‘
  • Adiral’s Hat – hrdinovi nekončí tah nastoupením do nebo vystoupením z lodi
  • Bow of the Sharpshooter – odnímá všeshny pokuty pro střelbu na dálku, terénní a jiné pokuty
  • Wizard’s Well – každý nový den se hrdinovy obnoví všechny ‚Spell Points‘
  • Ring of the Magi – prodlouží trvání všech kouzel o 50 kol
  • Cornucopia – každý den přidá do pokladnice surovin 4 jednotky Mercury (rtuti), Crystal (krystalů), Gems (drahokamů) a Sulfur (síry)
Tolik k novince od 3DO. Milovníci této ságy si pokračování určitě nenechají ujít.
Diskuze (1) Další článek: Dink Smallwood – rozsáhlé RPG úplně zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , ,