Hráči Battleborn se snaží hru zachránit a pořádají víkendou akci

Battleborn pomalu ale jistě umírá. Větší hráči s tím ale nejsou smířeni a snaží se hru zachránit.

Ne, Battleborn ještě neumřel. Ale nemá to jednoduché. Týmová střílečka s MOBA prvky vydáváná 2K Games sice v recenzích poměrně uspěla, ke své smůle ale vyšla ve stejný čas jako Overwatch, který všechnu slávu slíznul sám. Přesto se parta věrných hráčů Battleborn rozhodla hru zachránit, což se setkalo s podporou Gearboxu.

Na dnešek 12.11 vyhlásili „Battleborn Day“. Plán je shromáždit co nejvíc lidí, kteří hru zkoušeli, aby si ji znova pustili a zároveň přemluvili nové hráče, kterým budou ukazovat herní mechaniky a učit je, místo toho aby je začali rovnou kosit ve velkém. Celá akce začala na Redditu a Gearboxu se líbila tolik, že se jí rozhodl podpořit.  

„Pokud se nám pořadí shromáždit co nejvíc hráčů, vyřeší to problémy s matchmakingem a každý si hru bude moci zkusit,“ píše jeden uživatel na fóru. „Jako komunita je naší povinností postarat se o nové hráče a vše jim ukázat.“

Krátce po těchto zprávách se ozval kreativní ředitel Randy Varnell, který napsal: „Pokud se vám podaří shromáždit lidi, my vám pomůžeme s tím ostatním“. A dodržel slovo. Do konce tohoto víkendu tedy v Battleborn najdetete:

  • Všichni hrdinové jsou odemknuti
  • Možnost hraní s vývojáři
  • Dvojité XP
  • Dvojité kredity
  • Speciální „Battleborn Day Queue“ (různé neobvyklé módy a mapy)
  • 20% sleva na všechny skiny a in-game předměty
  • Soutěže na Facebooku a Twitteru Battleborn

Je tu ale jeden háček. Battleborn je stále placená hra, která stojí na Steamu 60 dolarů. Není tedy jisté, jak chtějí hráči tímto eventem najít nové, když žádná trial verze ještě stále neexistuje, přestože ji studio v září avizovalo. Battleborn Day možná přivede některé staré hráče, ale nové rozhodně ne. 

Diskuze (1) Další článek: HTC Vive dostal bezdrátovou variantu. Je ale výrazně dražší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,