PC | Xbox One | X360 | PS3 | Akce

Hrajeme Battlefield Hardline: bankovní žně

EA letos svou klíčovou herní sérií odlehčí spin-offem Battlefield Hardline. Otestovali jsme ho a teď vám přinášíme dojmy.

Battlefield Hardline nemají na svědomí lidé z DICE, nýbrž z Visceral Games, kteří stojí za sériemi jako Dead Space či Army of Two. Ačkoliv to nemusí znít podstatně, zdá se nám, že hra je v jistých ohledech od svých předchůdců ze série právě díky jinému vývojářskému studiu docela odlišná. V čem? To se dozvíte za chvíli.  

Ještě před tím je třeba zmínit, že Battlefield Hardline jsme testovali na konzoli Xbox One díky službě EA Access, než k nám dorazí review verze. Ta předplatitelům nabízí hru k ozkoušení na dobu celých deseti hodin. Přístupná je jak multiplayerová, tak singleplayerová část. Pojďme se nejprve podívat na hru pro jednoho hráče. V trial verzi jsou k dispozici jen dvě úvodní epizody, které vám ale dají docela solidní obrázek o tom, jak se asi Hardline bude hrát.

Screenshot 2014-05-28_15-40-29.jpgScreenshot 2014-05-28_15-40-38.jpgScreenshot 2014-05-28_15-40-57.jpg

Do hry budete uvedeni solidním intrem ve stylu televizních detektivek. Seznámíte se s hlavními postavami, detektivem Nicke Mendozou, jeho parťačkou Khai Minh Dao a týmem policejního oddělení, a také s Los Angeles, do jehož útrob je Battlefield zasazený. Hned v úvodu na vás dýchne neotřelá atmosféra a nebudete se tak moct dočkat, až se do prvních misí vůbec naplno ponoříte.

 

Možná si řeknete, že pro Battlefield hry je tutoriál nesmyslem, jenže u Hardline je vtip v tom, že nabízí oproti kolegům ze série nové herní prvky

 

Dvě úvodní epizody suplují funkci tutoriálu. Možná si řeknete, že pro Battlefield hry je tutoriál nesmyslem, jenže u Hardline je vtip v tom, že nabízí oproti kolegům ze série nové herní prvky. O jaké jde? Všechny souvisí s prací policejního detektiva. Nebudete muset zločince rovnou likvidovat, nýbrž na ně nejprve vytáhnout policejní placku a pak spoutat, budete skenovat prostory a také hledat důkazy. Hardline pracuje i se stealth principy.

Screenshot 2014-05-28_15-41-52.jpg

Musíme se přiznat, že Hardline jsme dávali nulové šance na úspěch, ale trial verze v oblasti singleplayeru mile překvapila. Bohužel skončila právě v momentě, kdy by se ukázalo, zda nové herní prvky vydrží zabavit i delší dobu. Moment to byl však epický a mimořádně dramatický! Druhou přístupnou částí je multiplayer. V něm budete moct okusit sedm herních režimů. Některé jsou v sérii zcela nové, některé již zaběhlé a některé kombinují obojí.

V Blood Money si týmy navzájem kradou peníze ze sejfů a přenáší je do těch svých. V Crosshair musí policisté eskortovat VIP osobu, zloději ji zlikvidovat. Heist jsou nefalšované loupeže. V Rescue jsou rukojmí, přičemž o co se každá ze stran pokouší je vám asi jasné. Hotwire jsou honičkami v rychle se měnícím prostředí. Nechybí týmový deatmatch a Conquest, tedy režim, v němž se týmy snaží pod kontrolou udržet určitá místa. Počítejte se spoustou dopravních prostředků, které v některých režimech dokonce hrají prim, a také s opravdu hustou hudbou.

Screenshot 2014-05-28_15-43-13.jpgScreenshot 2014-05-28_15-43-57.jpgScreenshot 2014-05-28_15-44-36.jpg

Multiplayer se nám docela líbil. Herní režimy představují příjemné osvěžení těch klasických. Zvlášť Blood Money či Crosshair jsou perfektní. Ve hře až pro 32 živých hráčů budete vybírat mezi čtyřmi klasickými povoláními. Můžete být také hackerem, který pozoruje mapu shora a s cílem dosáhnout co možná nejvyrovnanějšího boje mezi oběma stranami herní lokaci mění. Matchmaking probíhal rychle, ale hry samotné nám docela dost lagovaly. Je otázkou, jestli to EA během dvou dnů ještě doladí.

 

Battlefield: Hardline na nás v prvních dojmech zanechal smíšené pocity

 

Battlefield: Hardline na nás v prvních dojmech zanechal smíšené pocity. Na jednu stranu je hra svěžím vánkem do série Battlefield, na druhou stranu není ničím převratným ani revolučním. Přináší nové herní prvky a neokoukané režimy, ale jestli dokážou bavit po delší dobu se ukáže teprve po vydání finální hry. Náš definitivní verdikt si budete moci přečíst již brzy.

Váš názor Další článek: Čtvrthodina ze druhé epizody adventury Life is Strange

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,