Je toto masivní únik informací z nového Mass Effectu?

Těšíte se na nový Mass Effect? Toužíte vědět, o čem nový díl bude? Nejste sami, proto se na internet dostal údajný dotazník vyzrazující důležité aspekty dašího pokračování.

Vývoj nového Mass Effectu probíhá v tuto chvíli na plné obrátky a zatímco studio Bioware se snaží tuto sérii opět přinést na výsluní, hráče nepřestávají unavovat nekonečně debaty a spekulace, o čem že vlastně toto nové vesmírné dobrodružství bude. A ruku na srdce, nikdo doopravdy neví skoro nic o novém pokračování. Tedy až do dneška.

1415386366-2.jpg

Na internet unikl údajný dotazník, který, pokud je pravdivý a věrohodný, prozrazuje vcelku podstatné části samotné hry. Podobnou situací si prošel i Dragon Age: Inquisition, v jehož případě se, jak nyní již víme, o podvrh nejednalo. Nyní už ale k věci - co vyzrazuje dotazník na Mass Effect 4?

O čem Mass Effect 4 bude?

Podle uniklého průzkumu, nový Mass Effect se bude odehrávat v galaxii Andromeda čítající stovky solárních systémů - bezpečně vzdálené časově i vzdálenostně od hrdinských činů komandéra Sheparda. Hráči převezmou kontrolu nad trénovaným, nýbrž reálným soubojem netestovaným průzkumníkem, jenž má za úkol najít nový domov pro lidskou rasu.

Při prozkoumávání solárních systémů (bude jich 4x více než v Mass Effect 3) budeme sbírat nejrůznější materiály a informace o daných systémech, tvořit kolonie, budeme se střetávat s nehostinnými podmínkami planet a neméně hostinnými mimozemšťany. Abychom přežili, budeme si muset vybudovat vlastní arzenál, vlastní loď a svůj vlastní tým.

1415386366-3.jpg

V určité části hry narazíme i na pozůstatky starodávné civilizace, the Remnant, jejíž zapomenutá technologie drží klíč ke kontrole daného regionu. Jakmile zjistíme, co byla tahle rasa zač a co přesně ukrývala, budeme vtaženi do nepřetržitého závodu o čas, v němž se rozhodne o budoucnost lidské rasy.

Pomůže nám k tomu už zmíněný sedmičlenný tým. V něm bude mít každý člen odlišné vlastnosti a svůj vlastní příběh. Tito obyvatelé galaxie Andromeda nás budou následovat až do úplného konce, zatímco my jim budeme pomáhat ve vylepšování schopností a zbraní. Veškeré dialogy a mise ovlivní náš vztah k týmu.

1415386366-4.jpg

Čím více kolonií také vybudujeme, tím více bude třeba nabírat nové rekruty, kteří se budou o tyto kolonie starat. Dotazník zmiňuje, že tito AI pomocníci zajistí, aby hráč nemusel být "všude najednou".

A v neposlední řadě, dotazník se zmiňuje kromě jiného i o "horde" multiplayeru, ve kterém si s kamarády zabojujeme proti vlnám nepřátel. Jejich obtížnost se samozřejmě stupňuje, a tak budeme muset neustále vylepšovat zbraně či obleky.

Je třeba brát tuto zprávu se značnou rezervou - nic z výše vypsaného není potvrzené ani studiem BioWare a ani vydavatelem Electronic Arts.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (2) Další článek: Zahrajte si za zamčenou postavu Rain v Mortal Kombat X na PC

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,