Plastelínová hra Neverhood se chce vrátit. Pomoci má Kickstarter

Přispějte na duchovního nástupce adventury Neverhood.

Legendární hříčky Earthworm Jim či Neverhood už sice máme dávno za sebou, díky Kickstarteru však začínají ožívat mnohé retro projekty, které by jinak neměli šanci vzniknout. Právě díky němu se můžeme začít těšit na duchovního nástupce plastelínového dobrodružství Neverhood, které tentokrát ponese název Armikrog.


A nebude to výlet do minulosti jen tak ledajaký. Na projektu pracuje studio Pencil Test Studios, jehož součástí jsou vývojáři Mike Dietz a Ed Schofield, kteří se na obou výše jmenovaných titulech podíleli. Studio navíc spolupracuje se samotným otcem série Earthworm Jim, Dougem TenNapelem, díky němuž bude mít Armikrog ten neopakovatelný plastelínový vibe.

A o co že se jedná? Titul, který využije Unity engine a unikátní stop-motion animaci, pojednává o vesmírném dobrodružství Tommynauta a jeho slepého, ale značně ukecaného psíka Beak-Beaka. Dvojice ztroskotá na neznámé tajemné planetě s pevností Armikrog. A začíná old-schoolové dobrodružství.

58946b2e39a862b3ef8d802cc13631a7_large.jpg83714ad93e95352aebb5009320da27ce_large.jpg cee6a1d2858ef5a1a62c78d4a42eb69a_large.jpg

Armikrog se má velmi podobat předchozím titulům a sázet na originální dialogy, vtípky, silný příběh a ústřední dvojici. Zážitek bude ještě prohlouben dvorním skladatelem titulu Neverhood, Terrym S. Taylorem, který se postará i o soundtrack k novince. Dabingu se pak účastní mimo jiné známé postavy zábavního průmyslu včetně herce Jona Hedera či moderátorky Veronicy Belmont.

Na Kickstarteru nás tvůrci prosí o slušnou sumičku ve výši 900 tisíc dolarů, projekt však už za prvních 12 hodin vydělal přes 100 tisíc dolarů, což poukazuje na velký zájem ze strany fanoušků. Pokud vám tedy podobný žánr není cizí, běžte si přispět na nostalgický herní návrat.

Zdroj: Kickstarter

Diskuze (4) Další článek: Ukázka: Nový Wolfenstein smíchá nacisty a mechy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,