Křesťané: Spore je zlo!

Uplynulo trochu času a internetem opět hýbe roztržka mezi pánbíčkáři a herním průmyslem. Nechápejte mě špatně, jsem křesťan, ačkoliv v Boha nevěřím, ale co předvádějí někteří nábožensky založení jedinci je i na mě moc. V Americe se zformovala skupina, schovávající se za stránkou Antispore.com, jež je přesvědčena, že je nejnovější dítko Willa Wrighta nepřípustným útokem na křesťanskou víru.

Redaktorům onoho webu (mohou-li si tak říkat) se totiž nelíbí, že hra "propaguje" teorii evoluce, když Zemi a veškerý život na ní stvořil Bůh. Ve svém přesvědčení jdou dokonce tak daleko, že neobviňují pouze společnost EA, ale všech 8500 zaměstnanců, kteří údajně zaprodali Ježíše.

V prohlášení se pak můžeme kupříkladu dočíst. "Včera jsem zjistil, že existuje hra, jež nese název Spore, kterou po mně chtěl můj syn. Zpočátku vypadala nevinně, čemuž nasvědčovalo i hodnocení "E" (Everyone = pro všechny, pozn. red.) od agentury ESRB. Ale nenechte se ošálit, 'Všichni' nejspíš znamená 'všichni, kteří se chtějí učit o evoluci'. Celá hra je prachobyčejná propaganda, která je zaměřená na naše děti a snaží se je přesvědčit o pravidovosti teorie evoluce, místo aby je učila o kreacionismu.

Samotné hraní přitom spočívá ve vývoji buněk do démonických kreatur, které mezi sebou válčí o nadvládu nad galaxií. Je to zvláštní, míval jsem rád Willa Wrighta, neboť stvořil Sim City, fantastickou hru, která oslavuje Zemi, již Bůh stvořil pro nás, a která nám propůjčuje jeho schopnosti, abychom mohli vytvořit ideální společnost. Kdykoliv jste se ovšem cítili přílš mocní, přišel Bůh v podobě tornáda, či zemětřesení a vrátil vás 'zpět na zem'."

Rosťa Viktorin komentuje: Inu, tohle je i na mě moc. Věřím, že má každý právo na svůj názor, ale čeho je zkrátka moc, toho je příliš. Tohle je nejen důkaz toho jak mnozí věřící uvažují, ale především toho, co s nimi jejich víra skutečně dělá. Ohánějí se na všechny strany, ale měli by si raději zamést před vlastním prahem. Bůh žehnej Americe!

Zdroj: Antispore

Dostupné pro: PC, Wii, PSP, 3DS
Žánr: Strategie | Bláznivá strategie
Výrobce: Maxis | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 5. září 2008
  • Úžasné editory
  • Stylová grafika
  • Systém motivace v některých fázích
  • Smysl pro detail
  • Občas stereotyp
  • Chudé herní prvky
  • Nevyvážená obtížnost
Diskuze (24) Další článek: Demo FIFA 09 zítra

Témata článku: , , , ,