PC | Xbox One | X360 | PS3 | Vita

Kultovní Call of Duty překonalo hranici 175 miliónů prodaných kusů

Call of Duty se prodává jako rohlíky a Activision se chlubí čísly, se kterými mu nemůže konkurovat žádná značka v herním průmyslu.

Herní série Call of Duty se po 12 letech od vydání prvního dílu na PC stala kultem v žánru a nejprodávanější sérií vůbec. Activision se dnes pochlubil s velice zajímavými čísly, které tyto ambice potvrzují. První díl vyšel v roce 2002 a her s touto značkou se od té doby prodalo neuvěřitelných 175 miliónů kusů. Tedy v průměru, jedna kopie hry se prodá každé dvě sekundy.

header.jpg

Activision si byl vědom tohoto potenciálu již od samého začátku, proto dnes na této značce pracují celkem tři studia, která zajišťují vydání jednoho dílu každý rok. A i když je tato série často označována za neoriginální či hloupou, každý rok se vývojářům podaří vydělat miliardy na daném pokračování, které se liší minimálně dobou zasazení do příběhu.

Vydavatel také poodhalil zajímavá fakta v rámci této série - od vydání prvního dílu vybuchlo 300 miliard granátů a odehrálo se 100 miliard onlinových zápasů

Diskuze (1) Další článek: Rychlí a zběsilí z Forza Horizon 2 v nových záběrech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,