Microsoft zřejmě nabídne slevu na model Scorpio při výkupu původního Xboxu One

V našich končinách to však pochopitelně nemusí nutně platit.

Majitelé původní konzole Xbox One, kteří jsou rovněž potencionálními zájemci o nadcházející Scoprio, teď pravděpodobně zajásají. Marketingový šéf divize Xboxu totiž dnes pro americký tisk potvrdil, že na základě dobrých vztahů s obchodními partnery po uvedení Projectu Scorpio na trh na něj začne Microsoft udělovat slevy těm, kteří přinesou svou stařičkou konzoli Xbox One přímo do obchodu. Potvrzuje tak řadu spekulací, které se kolem nové konzole nesli snad od jejího představení. 

Nicméně, v Česku ani na Slovensku podobné akce u výrobců nebývají zvykem. Pravděpodobnost, že se Microsoft "domluví" s autorizovanými prodejci v ČR a SR je opravdu téměř mizivá. Díky nedávnému spojení české a slovenské pobočky v jednu nás však mateřská firma v Redmondu může začít evidovat jako větší trh, a tak jistá šance existuje. Jak velká, nevíme.

xbox_one_s.jpg

Jisté ale je, že Microsoft pokračuje ve slevách na původní Xbox One, čímž chce upozornit na nadcházející model S, který je téměř o 40% menší a podporuje HDR. Ceny původního Xbox One se u nás nyní pohybují kolem 6,500Kč.

Váš názor Další článek: Závody F1 2016 ukazují další rychlé kolo, tentokrát ze Silverstone

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,