Mobilní hra Super Mario Run vyžaduje neustálé připojení k internetu

Super Mario Run si bez internetu nezahrajete.

Super Mario Run, první pořádná mobilní hra od Nintenda, vychází příští týden na iOS. Má to být klasický, jen lehce vylepšený Mario, tak je docela překvapující, že Nintendo se rozhodlo dát do hry dost výraznou restrikci – funguje jen s internetovým připojením.

Požadavek neustálého internetového připojení je v tomto žánru her vskutku dost zvláštní. Nemluvě o tom, že Nintendo do hry vkládá velké naděje.

Duchovní tvůrce Maria Shigeru Miyamoto nicméně o hře promluvil pro server Mashable. Nintendo se ke kroku údajně odhodlalo kvůli lepší protipirátské ochraně. „Náš software je velmi důležitý. Navíc chceme zákazníkům, kteří si hru koupí, zaručit, že hra je zabezpečená a že můžou hrát ve stabilních podmínkách,“ řekl Miyamoto.

„Takže internet je třeba. Všechny tři módy ho vyžadují,“ pokračoval tvůrce dále. Módy mezi sebou údajně komunikují a k tomu potřebují internet. A to i když dva jsou single-player.

Snímek obrazovky 2016-12-09 v 17.30.55.pngSnímek obrazovky 2016-12-09 v 17.31.09.pngSnímek obrazovky 2016-12-09 v 17.31.24.pngMario poprvé oficiálně na mobilu

Miyamoto také zmínil, že hra vychází ve 150 zemích najednou, což není pro Nintendo moc typické. Promluvil i o tom, proč hra není na Android. „Bezpečnost hodně řešíme, a z toho důvodu jsme se rozhodli jít nejdříve na iOS a iPhone.“

Z celé situace tedy vyplývá, že Nintendo ochranu majetku a bezpečnost softwaru hodně řeší. A to i přes to, že na iOS pirátství zdaleka není tak rozšířené jako na Androidu. Otázkou je, co bude dělat, až půjde na Android.

Super Mario Run vychází 15. prosince. Hra byla poprvé představena na konferenci Applu 7. září.

Diskuze (1) Další článek: Příští týden proběhne alfa testování Sea of Thieves

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,