Modern Combat 5 Blackout: Aspirant na nejlepší mobilní hru roku (galerie)

Podívejte se na řadu detailních obrázků z nové akční pecky Modern Combat 5: Blackout. Stojí za nákup?

Gameloft vydal Modern Combat 5: Blackout. Akční střílečku pro mobily a tablety, která se snaží z mobilního hardwaru vymáčknout co nejvíc. Hra nabízí (na mobilní poměry) úžasnou grafiku a slibuje velký herní zážitek i na malých displejích zařízení s Androidem, iOS i Windows Phone.

Hru samozřejmě testujeme. A než bude klasická recenze, nabízíme obrazovou ochutnávku, která by vám měla dát už dopředu odpověď na otázku, zda vás bude hra bavit.

Modern Combat 003 .jpgModern Combat 006 .jpgModern Combat 008 .jpg 
Hned ze začátku jste vpuštěni do akce, nápověda však poradí, co a jak
Modern Combat 002 .jpg Modern Combat 004 .jpgModern Combat 011 .jpg
Herní princip v režimu singleplayeru je klasický, tedy procházení misí, ve kterých je nutné splnit úkol a za dílčí úkoly jsou bonusy.
Modern Combat 007 .jpgModern Combat 009 .jpgModern Combat 010 .jpgModern Combat 012 .jpgModern Combat 013 .jpgModern Combat 014 .jpg 
Grafika je vážně skvělá, ale chce to menší displej. Když si budete screenshoty prohlížet v plném rozlišení na velkém monitoru, uvidíte kostičky. Ale věřte, že na sedmipalcovém displeji Nexusu 7 je nerozeznáte.
Modern Combat 032 .jpgModern Combat 033 .jpgModern Combat 034 .jpgModern Combat 035 .jpgModern Combat 036 .jpg Modern Combat 037 .jpg
První mise se odehrávají v japonském klášteře, kde není nouze o papírové paravány. Tvůrci jakoby chtěli důrazně připomenout, že si máte všímat materiálů, za které se schováváte. Leccos lze prostřelit.
Modern Combat 038 .jpgModern Combat 039 .jpg
Modern Combat 041 .jpgModern Combat 040 .jpg
Zbraně si můžete střídat. Občas po protivnících zbude lepší výbava. • hra je doplněna o interaktivní vsuvky, oživuje to děj • a třeba se také octnete hlavou dolů, přivázáni za nohy
Modern Combat 030 .jpgModern Combat 042 .jpgModern Combat 043 .jpg 
S mířením dost pomůže asistenční funkce přichytávání k cíli, ale ovládání je dobré a zvládnete to po chvíli cviku i bez něj. A když je cíl dál, stačí použít zaměřovač.
 
Modern Combat 064 .jpgModern Combat 065 .jpgModern Combat 066 .jpg 
Detaily objektů a prostředí jsou parádní
Modern Combat 059 .jpgModern Combat 060 .jpgModern Combat 061 .jpg 
Také s deštěm si grafici vyhráli
Modern Combat 016 .jpgModern Combat 017 .jpgModern Combat 018 .jpg 
V průběhu hry získáváte různá ocenění a také upgrady výbavy
Modern Combat 080 .jpgModern Combat 045 .jpgModern Combat 079 .jpg 
A takhle to pak vypadá po startu hry – úvodní obrazovka s přehledem • výběr kapitoly • a výběr mise
Modern Combat 067 .jpgModern Combat 068 .jpg
Modern Combat 069 .jpg Modern Combat 070 .jpg 
Hrajete vždy za jednoho z těchto čtyř borců. Každý se hodí na něco a má jinou výbavu, kterou můžete postupně vylepšovat. Před každou misí se pak můžete rozhodnout, s kým do ní půjdete.
Modern Combat 077 .jpgModern Combat 072 .jpgModern Combat 073 .jpgModern Combat 074 .jpgModern Combat 075 .jpgModern Combat 076 .jpg 
Tuning vojáka a jeho výbavy. Postupně upgradovat můžete zbraně i jejich dílčí součásti.
Modern Combat 022 .jpgModern Combat 023 .jpgModern Combat 024 .jpg
Ovládání je dobré, dá se rychle zvyknout. K dispozici jsou dvě alternativy • množství asistenčních funkcí je překvapivě velké, postupným vypínáním si můžete dělat hru zajímavější • provázání s přáteli je možné přes účet na Facebooku či Googlu. Herní postup se ukládá do cloudu.
Modern Combat 001 .jpg Modern Combat 050 .jpgModern Combat 081 .jpg 
Samotná hra má bez mála gigabajt. Ale vyčleňte si mnohem víc, jednotlivé kapitoly se postupně dostahují a naskakují další stovky megabajtů.
 

První dojem

Hra je opravdu skvělá. Hratelnost a ovládání jsou perfektní, skvělá grafika dojem umocňuje. Věřím, že nejzábavnější stránka hry se otevře až při více hráčích, ale i samotný hráč se skvěle zabaví.

Systém vylepšování a odměňování je možná zbytečně složitý, ale je na něm nejlepší, že nemusíte na nic čekat a nic doplácet jako v titulech ze škatulky freemium. Gameloft si hru cení na 7 dolarů (132 Kč v Google Play), což zaplatíte jednou a naposled. A cena je to podle prvních herních zážitků docela nízká na to, co hra nabízí.

Hra je dostupná pro iOS, Android i Windows Phone.

Diskuze (8) Další článek: Ovladač Skea na Kickstarteru: hraním k silnějším orgasmům

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,