Modern Warfare 3 a Oblivion na Xbox One v rámci zpětné komptability nepřijdou

Všechno je jinak, než se původně myslelo.

V pátek se v Xbox Live Black Friday výprodeji objevila zajímavá věc. Call of Duty: Modern Warfare 3 a The Elder Scrolls IV: Obilivion zde byly ukázány jako dostupné pro Xbox One. Mnoho lidí si tak myslelo, že obě dvě hry budou na konzoli brzy dostupné v rámci programu zpětné kompatibility. To ale nestane.

Šéf Xbox Live Major Nelson to oznámil na Twitteru. Zobrazení her pro Xbox One byla jen systémová chyba na straně Microsoftu a na stránce už je neuvidíte.

Nicméně neznamená to, že když nepřijdou teď, nepřijdou nikdy. Microsoft má s vydavateli obou titulů, Activision a Bethesdou, dobré vztahy a řada jejich titulů jako Call of Duty: Black Ops nebo Doom II již zpětnou kompatibilitu získala. 

Celkem je v tuto chvíli v programu zpětné kompatibility dostupných 280 her a jejich počet neustále roste. Mezi poslední přírůstky patří například Mass Effect 2, Mass Effect 3, Skate 3 nebo Blue Dragon.

Zpětná kompatibilita funguje na Xbox One přesně rok. Microsoft proto při příležitosti výročí nedávno odhalil, že lidé strávili hraním Xbox 360 her na Xbox One celkem 210 milionů hodin.

Očekávaná nová konzole Microsoftu, Project Scorpio, bude také program podporovat.

Váš názor Další článek: Vesmírný survival ADR1FT se nakonec na Xbox One nepodívá

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,