MTG: Prestižní mezinárodní turnaj po letech v ČR

Ve dnech 11.-13. dubna se v Praze uskuteční turnaj Grand Prix - Praha ve sběratelské karetní hře Magic: The Gathering. Stovky hráčů z celého světa v něm budou hrát o celkem 25 000 USD a možnost účastnit se závodu Pro Tour v Yokohamě. Seriál čtyř turnajů Pro Tour je přitom považován za nejprestižnější soutěž v intelektuálním sportu na světě.

Celá akce je otevřená pro veřejnost. Kromě hlavního turnaje je pro návštěvníky připravena i řada vedlejších akcí, mimo jiné i setkání s umělci, kteří graficky zpracovávají karty MTG. Turnaje se zúčastní i Jakub Šlemr, mistr světa z roku 1997.

MTG! MTG! MTG!

Hra Magic: The Gathering (MTG) vznikla před pouhými deseti lety a dnes už se jí věnuje na deset milionů příznivců, většinou mladých mužů ve věku 7 až 30 let. Ti nakupují balíčky s kartami, které předem neznají – to je základní princip všech karetních sběratelských her. Ze svých karet pak sestavují „balíčky“ pro klání se soupeřem. Ti nejlepší z nich pak získají nejen prestižní titul, ale i finanční odměnu. Celková dotace seriálu čtyř turnajů Pro Tour je 3.000.000 USD.

První mezinárodní turnaj v zemích bývalého východního bloku se konal v roce 2001 také v Praze a zúčastnilo se ho více než 600 hráčů, z nichž více než polovinu tvořili zahraniční hosté z 21 zemí celého světa.

Pořadatelem Grand Prix - Praha je firma ADC Blackfire Entertainment, výhradní distributor MTG pro Českou a Slovenskou republiku.

Akce se koná v pražském Kongresovém centru, 5. května 65, 140 21 Praha 4. Hlavní program se uskuteční ve dnech:
 Sobota, 12.dubna  9-24:00
 Neděle, 13.dubna  9-20:00*
 *Vyhlášení vítězů bude ihned po finálovém kole.

Více informací získáte na: Tel: 281 930 282 (Martin Polák, Michal Srba)
 Fax: 281 933 028
 Email: martin.p@blackfire.cz, michal.s@blackfire.cz
 URL: www.blackfire.cz, www.blackfire.cz/gp2003

Zdroj: Tisková zpráva

Váš názor Další článek: Čtyři obrázky z Commandos 3: Destination Berlin

Témata článku: , , , , , , ,