Nechcete další předělávky Skyrimu? Tak je přestaňte kupovat, říká Howard

Vtipy, které kolují po internetu ohledně nových verzí RPG The Elder Scrolls V: Skyrim už snad ani nejde spočítat. Spousta lidí se ptá, proč přicházejí další a další i po tolika letech? Proč se neudělá radši další díl? Protože Skyrim se pořád prodává.

Za každým tahem jakékoliv společnosti hledejte byznys. Herní průmysl nevyjímaje. A přesně proto je jasné, že Bethesda musí mít důvod k tomu, že neustále vydává víc a víc verzí Skyrimu. Poté, co Skyrim dorazil ve Special Edition verzi na PC, Xbox One a PS4 se Bethesda rozhodla rozšířit na ještě větší množství platforem. A tak teď máme také Skyrim na Switch, PS VR a také VR verzi pro PC. 

Ani tohle všechno nestačilo. Skyrim: Very Special Edition, o které si všichni mysleli, že  je to jenom vtip se ukázala na E3 a je naprosto regulérně hratelnou verzí Skyrimu, kterou lze hrát na všech Amazon Alexa zařízeních i telefonu se speciální aplikací. Očividně musí být důvod, proč tahle hra neumírá.

"Dokonce i dnes, po sedmi letech, je počet lidí, kteří Skyrim hrají obrovský. Každý měsíc tu hru hrají miliony lidí. Proto ji pořád znovu vydáváme. Jestli lidi nechtějí, abychom to dělali, neměli by Skyrim pořád kupovat," řekl výkonný ředitel Bethesdy Todd Howard.

Nejen na nových platformách, ale i na PC má tahle herní legenda stále miliony hráčů a Special Edition navíc pro konzole přidala i možnost modifikací, které si hráči tak moc užívají. Na další Elder Scrolls si ještě nějakou dobu počkáme a nebylo by tak s podivem, kdybychom se dočkali ještě několika dalších re-releasů. A co vy? Hrajete ještě stále Skyrim?

Diskuze (5) Další článek: Futuristická adventura State of Mind vychází už koncem srpna

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,