Nintendo NX se odhalí v červnu, vyjde mezi říjnem a listopadem

O chystané konzoli vystupující pod názvem Nintendo NX stále nevíme skoro nic, a to i přes to, že se stává častým předmětem našich novinek. Dle společnosti Nomura Securities by se nám konzole mohla odhalit již v červnu, ale co víc, dle ní vyjde již někdy mezi říjnem a listopadem.

Analytik Junko Yamamury zase tvrdí, že se Nintendo pokusí zpřístupnit NX do konce nákupní sezóny tohoto roku. Nomura očekává, že Nintendo odhalí koncept platformy někdy mezi březnem a květnem, samotnou konzoli pak odhalí v červnu a jejího uvedení na trh se dočkáme někdy mezi říjnem a listopadem.

Dle Nomury tedy bude mít nástup NX celkem rychlý spád. Nintendo se pokouší informace o své chystané platformě co nejvíce utajovat a není divu. Poté, co Nomura Securities oznámila svá očekávání, snížily se prodeje dosavadních konzolí Nintenda v Japonsku o 5 %.

"Dříve jsme mysleli, že start NX bude mít pouze omezený dopad na prodeje 3DS a Wii U, protože není přímým nástupcem jedné z konzolí, ale nyní jsme změnili náš pohled, protože tržby 3DS byly nedávno trochu oslabeny, zejména pokud jde o software, poněvadž stroj vstupuje do svého šestého roku, a působí faktor tvrdšího konkurenčního prostředí a toho, co se v minulosti stalo s ostatními stávajícími konzolemi, když byly vydány nové," říká společnost Nomura Securuties.

Prozatím o chystané platformě NX víme spíše útržky. Dle dostupných informací se ale zdá, že se bude jednat o jakéhosi hybrida mezi domácí konzolí a handheldem. Zda se tato očekávání naplní ukáže už jen čas.

Váš názor Další článek: Dle Nvidie bude virtuální realita sedmkrát náročnější než běžné PC hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,