Nintendo Switch nemá vyměnitelnou baterii, tvrdí americké úřady

Tohle moc lidí nečekalo.

Podle amerického federálního telekomunikačního úřadu (FCC) nebude mít očekává konzole od Nintenda, Switch, vyměnitelnou baterii. To znamená, že ji hráči nebudou moci sami vyměňovat.

Jeden z největších otazníků Nintendo Switch je životnost a kapacita jeho baterie. Jelikož má konzole fungovat i jako handheld, výdrž baterie je skutečně důležitá a pro někoho může být rozhodujícím faktorem při koupi.

Je proto dost nešťastné, že baterie Nintedo Switch nejspíš nebude vyměnitelná. Konzole se již dostala do rukou FCC, kteří prototyp ohodnotili slovy „baterie je vestavěná, uživatel ji nemůže vyjmout“.

Je pravda, že šlo jen o prototyp, FCC ale uvádí, že mají model, který půjde do masové produkce. Jelikož kompletní odhalení konzole proběhne již v lednu, je nepravděpodobné, že by se tak zásadní část zařízení do té doby změnila.  

Proč je vyměnitelná baterie důležitá? Jednoduše proto, že když by se s ní něco stalo, hráč by ji prostě mohl sám nahradit jinou. Nebo by si v případě dlouhých cest nosil u sebe více baterií, podobně jako to dělají fotografové. Takhle se ale bude muset vše řešit přes servis.

Je nicméně možné, že Nintendo vydá ke Switch nějaký dodatečný battery pack, který půjde na zařízení nasadit, podobný obalům na smartphony s baterií. Je to ovšem jen spekulace. 

Diskuze (3) Další článek: Na internet unikly rendery postav z Halo Wars 2, podívejte se

Témata článku: , , , , , , , , , ,