Nintendo už pracuje na nové konzoli, říká tvůrce Maria

Nintendo ovšem stále nezapomíná na své věrné fanoušky s Wii U a stávající konzoli nadále plánují podporovat softwarem, úsěch neúspěch.

Wii U sice nezažívá takový úspěch, jaký by si Nintendo bezesporu přálo, ovšem letošní rok byl pro domácí konzoli od Nintenda vydařený. Nejenže společnost vyhrála nespočet ocenení za své exkluzivní tituly, ale konečně jsme se dočkali pořádného odhalení nové Zeldy plánované na příští rok. I přes to je nejspíše pro Nintendo obtížné konkurovat silným oponentům v podobě Playstation 4 a Xboxu One, kteří snad každý měsíc pokořují rekordy v prodejích jak hardwaru, tak i softwaru.

Podle Shigeru Miyamoty, tvůrce legendární série Mario, už ale Nintendo v tuto chvíli pracuje na další konzoli. Prozradil také, že zatímco se mnoho lidí ze studia soustředí na vývoj toho nejlepšího možného softwaru pro Wii U, zbytek pilně maká na novém zařízení, které by mělo v příštích letech Wii U nahradit. A i když není toto vyjádření nijak překvapivé (je známo, že výrobci konzolí začnou dělat na novém zařízení hned po vydání toho předchozího), je toto první oficiální zmíňka ze strany Nintenda.

Váš názor Další článek: Přes hodinu a půl nových záběrů z akce Dying Light

Témata článku: , , , , , , , , , ,