Nová Civilizace přichází, nese podtitul Beyond Earth

2K a Firaxis Games oznámili nový díl populární strategie Civilization, který se bude odehrávat v budoucnosti.

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth je další pokračování celosvětově uznávané série Civilization. Od nich se však bude značně lišit. Ať už po stránce zasazení do budoucnosti, nebo po stránce herní náplně, kdy hráče čeká spousta inovací.

Samotný příběh se odehrává na Zemi, která však není to, co bývala. Celosvětové události způsobily kolaps moderní společnosti. Byl nastaven nový řád a s ním přichází i nejistá budoucnost pro samotné lidstvo. Část lidí se snaží o zvrácení této situace, druhá se pak soustředí na cestování vesmírem, aby našli místo, které by umožnilo lidstvu začít znovu.

1397302899-civilization-beyond-earth-1.jpg

Hráč samotný se pak ujme expedice, která má za úkol najít nový domov někde ve vesmíru. Bude vám umožněno kolonizovat a prozkoumávat cizí planety, vyvíjet nové technologie, budovat armádu, stavět neuvěřitelné stavby a postupně tak tvořit nový svět k obrazu svému. Samozřejmostí pak jsou důležité rozhodnutí, která ovlivní nejen momentální situaci, ale i budoucí dění na vaší planetě.

Vybrat si můžete z devíti naprosto rozdílných sponzorů, kteří financují expedici. Každý z nich nabídne vlastního vůdce a unikátní výhody.
Neméně důležitý pak bude i výběr technologií. Ten na sebe nebude lineárně navazovat, je tedy jen na vás, jaké dáte přednost. Hra nám nabídne tři široce rozvětvené stromy plné naprosto rozdílných technologií. Unikátní také bude systém úkolů. Kromě těch hlavních se můžeme těšit i na vedlejší mise, za které bude hráč odměněn surovinami, vybavením nebo vylepšením, které vám usnadní průchod dalšími misemi.

Čeká nás samozřejmě i multiplayer. Toho se bude moci zúčastnit až 8 hráčů, kteří se proti sobě utkají o nadvládu nad novým světem. Vývojáři však nezapomněli ani na podporu módů. Každý z vás si bude moci upravit cokoliv, co se ve hře nachází a vylepšit si tak zážitek ze samotné hry.

Z vizuálního hlediska má titul podporovat DirectX 11. Navíc, pokud máte kartu od společnosti AMD, budete na tom lépe než majitelé Nvidie. Hra bude podporovat ty nejnovější grafické vychytávky, ať už AMD Eyefinity, UltraHD rozlišení nebo podpora CrossFire.

1397302902-civilization-beyond-earth-3.jpg

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth bude dostupná na podzim letošního roku pro PC, Mac a Linux za 49,99 dolarů. Tato informace však byla oznámena jen ve spojení se Severní Amerikou, jak to bude v Evropě zatím nevíme.

1397318994-civilization-beyond-earth.jpg

Diskuze (3) Další článek: Trials Frontier: závodní klenot (mobilní recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,