Nový PlayStation 4.5 ve víru spekulací, co nabídne?

Hon za lepší grafikou srovnatelnou s PC pokračuje, otázek přibývá.

Skutečnost, že se neustále ženeme za lepší grafikou dohání fakt, že kromě grafiky nám na nových konzolích nic jiného nevadí. Obvykle takové revize vidíme až po 5-6 letech na trhu, ale u PS4 to ale dost možná budou jen tři roky (ještě méně) od uvedení na trh. 

Logicky zjistíme, že se někde něco pokazilo, když se koloběh zkrátil o polovinu. Hodně lidí dostávalo chutě ještě na lepší grafiku, čehož si všimlo Sony a vyložilo si to s Microsoftem špatně, mysleli si, že si hráči koupí další novou konzoli. 

Problém je, že máme tendence neustále srovnávat výkon počítače a herní konzole, tyto světy se blbě spojují už kvůli jejich evolučnímu vývoji. V počítači vyndáte starou grafiku a dáte lepší, tohle prostě v konzoli nejde. 

original.png

V Sony říkají, že pracují na novém modelu PlayStation 4. Mezi otazníky patří, jestli konzole bude podporovat nové hry na starém modelu, zda budou hry umět fungovat ve FullHD rozlišení, nová konzole přece dostane 4K výstup. A tak dále. Všechny tyto otázky pravděpodobně zodpoví Sony na E3 2016, pokud nejde jen o plané spekulace. Sony ale nebude stačit vylepšit pouze grafický výkon, bude muset zákazníky přesvědčit za pomocí více novinek. Například vyšší počet USB portů, v současné době máme dva a pouze ve předu, normálně mají konzole i porty vzadu. Sony určitě umístí USB i dozadu, byť klidně kvůli jeho VR brýlím. VR brýle zase naznačují, že budeme mít nový konektor, a ke starým konzolím bude dodán ještě adaptér jako v případě Kinectu od Microsoftu.

ps-vr-final-DSC_4978-gdc-2016.0.jpg
Současně potřebná výbava pro chod VR systému

Zatím můžeme jen odhadovat a přemýšlet, čím nás Sony překvapí, spekulací se ale poslední dobou vyrojilo až moc na to, aby šlo jen o špatný vtip. Chystá se opravdu Playstation 4.5? E3 by mohlo mít odpověď.

Diskuze (9) Další článek: Akční Shadwen přijde na PS4 a PC už v květnu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,