Nový týden ve znamení recenzí

Tento týden jsme se snažili a přinesli vám nálož recenzí na tituly zvučných jmen třeba na Splinter Cell: Conviction a Just Cause 2, abychom navrch přidali dojmy ze StarCraft 2.

Nejoblíbenější články podle čtenářů najdete na Líbilo se

Článek týdne:

Recenze: Splinter Cell: Conviction - v novém tempu
Karel Kališ: Všechno se mění, i Splinter Cell. Sam Fisher si potykal s Jackem Bauerem a Jasonem Bournem a vydal se na drsnou cestu za pomstou.

VIDEO: 2813 'Splinter Cell: Conviction - launch trailer'

Co od článku čekat: Se Samem Fisherem se do stínů ponořil Karel Kališ, aby zjistil, že z plížení v zelenkavém světle noktovizoru se stala tak trochu jiná hra. Jiná však neznamená špatná a Splinter Cellu změna sluší, částečně i díky tomu, že se příliš neprotiví celkové filozofii série a ruku v ruce s ní jde povedený příběh. Pokud se vám tedy nepříčí fakt, že budete muset občas někoho zabít, neváhejte, přečtěte si recenzi a zvažte, zda vám nový výlet se Samem stojí za ty peníze.

Recenze:

Recenze: Just Cause 2 - Disneyland pro velké kluky
Jan Vávra: Co uděláte, až se vám dostane do rukou během pobytu na tropickém ostrově rotační kulomet, armádní vrtulník a dálkově řízené výbušniny? Just Cause budiž inspirací.

VIDEO: 2700 'Just Cause 2 - trailer'

Co od článku čekat: Na akční dovolené se dá dělat spousta věcí. Kupříkladu svrhnout diktátorský režim, vyhodit do vzduchu půlku ostrova a mít lepší skóre na počítadle zabitých, než v Total Recall. Jan Vávra si všechno tohle zkusil v novém Just Cause a své dojmy poté shrnul ve vyčerpávající recenzi, která pohladí po duši nejen po stylistické stránce, ale určitě zaujme i nejednoho hráče upřednostňujícího totální destrukci a šílené nápady.

iPhone recenze: Giana Sisters - ve slušivém kabátku
David Sláma: Přiznejme si to, instalatér v montérkách prostě už není tak rajcovní. Dvě malé holky aspoň mají styl, jsou roztomilé a je s nimi spousta legrace..

Recenze: Picross 3D - logická nirvána
Jakub Kovář: Skrytý tvar, neúprosný časový limit a spousta čísel sloužících jako indicie. Jednoduché, ale geniálně zábavné.

Mobilní recenze: Panzer Panic a cvičení draci
Mobilgamer.cz: Zahrajte si škrtanou válku bez papíru, jen s pomocí mobilu. Ochočte a vycvičte si svého vlastního draka podle známého animovaného filmu.

První dojmy:

Starcraft 2: Wings of Liberty - probdělé noc
Michael Stern: Nástupce legendy je již za tleilaxánským metaplazmovým bukem. Nelenili jsme a vydali se po sobě házet atomovky a obecně děsně zábavně zergovat a rushovat.

VIDEO: 2895 'StarCraft 2 Wings of Liberty - ukázka hry z kampaně'

Co od článku čekat: Možnost zahrát si betaverzi tak očekávané pecky, jakou je právě Starcraft 2, se neodmítá. Stejně jako se neodmítá napsat o této zkušenosti článek - o takto významnou věc vás totiž zkrátka a dobře ochudit nemůžeme, ani kdybychom chtěli. Michael Stern proto rozpitval každý detail multiplayerových bitev, aby uspokojil i ty nejnáročnejší a zároveň se, jako ostatně u všech jeho článků, velmi dobře pobavíte.

Freehry:

Super Laser Racer - laserové závody
Autoři Freehry.cz: Spousta rychlých korábů brázdí laserem ohraničené vesmírné tratě. K tomu všude řinčí zbraně a sem tam se objeví zbloudilá kulka. Přežije ten nejlepší!

Co od článku čekat: Další ze série indie recenzí se zaobírá hrou Super Laser Racer, která již na prvípohled dává vzpomenout na tituly jako byl WipeOut a podobné rychlé a žaludek lehce zvedající závody. Ostatně, přečtěte si recenzi a připravte se na ďábelsky rychlou a akční jízdu.

Týden na FreeHrách - koulel se míček
Autoři Freehry.cz: Drsný voják? Neohrožený rytíř v blyštivém brnění? Benzínem nasáklý závodník? Ale kdeže! Hlavním hrdinou minulého týdne byl obyčejný nafukovací míč.

Doupě eXtra:

Vyhlášení soutěže o 3 hry Settlers 7: Cesta ke koruně

Doupě.cz: Přálo vám štěstí a vyhráli jste právě vy jednu ze 3 her Settlers 7: Cesta ke koruně? Dozvíte se ve vyhlášení.

Váš názor Další článek: Víkendová herní polévka 16/2010

Témata článku: , , , , , , , ,