Obří únik Microsoftu: Xbox One v ČR až ke konci roku?

V dnešní době jsou rozličné úniky takřka na denním pořádku, dnešní informace jsou však obsáhlé i na dnešní poměry. Na NeoGAFu lze najít tunu čerstvých detailů o tom, kdy se konzole Xbox One objeví v dalších zemích a jaké hry jsou plánovány na následující roky.

Únik je to vkutku slušný a jak podotýká uživatel ntkrnl, který vše vypustil na internet, informace jsou potvrzeny hned z několika anonymních zdrojů. Samozřejmě zatím nelze nic brát s jistotou, rozhodně však jde o šťavnaté sousto, které v mnoha ohledech není moc pozitivní pro hráče. Proč?

Inu, pravděpodobně nejdůležitější informací je datum vydání konzole Xbox One v dalších zemích. Česká republika podle všeho nepatří u Microsoftu mezi vyvolené a společně se Slovenskem, Čínou, Tureckem či Řeckem se konzole dočkáme až v říjnu letošního roku. A to je hodně špatné. Původně předpokládané dubnové datum platí pro jiné země, jmenovitě Japonsko, Rusko, Švédsko, Finsko, Norsko, Dánsko či Argentinu, kam se zařízení nedostalo v první vlně.

white-xbox-one.jpg

Během následujících měsíců (pravděpodobně v březnu) má dorazit první velká aktualizace pro konzoli, která zbaví Xbox One množství bugů a chyb, stejně jako dodá nové funkce a vychytávky. Velkou spekulací je připravovaná verze konzole bez optické mechaniky, která se v průběhu roku 2014 objeví na trhu s cenovkou 399. Do konce roku dorazí také bílá verze, která byla dosud dostupná pouze vývojářům konzole.

Nyní přejděme ke hrám, jejichž datum vydání a detaily byly součástí úniku. Microsoft dle všeho připravuje speciální narozeninovou edici hry Halo 2 Anniversary pro Xbox One, která se spojí s betou očekávaného pokračování Halo 5. To pro změnu bude odloženo na léto příštího roku. Dále už se můžete podívat na seznam titulů a jejich předpokládaného data vydání.

  • Nástupce závodů Forza Horizon se očekává ke konci letošního roku, pravděpodobně září
  • Akce Quantum Break dorazí o Vánocích roku 2014
  • Arkádovka Sunset Overdrive se objeví ke konci roku 2014
  • Fable Legends připravován na léto roku 2015
  • Vývojáři nového dílu série Gears of War budou pravděpodobně potřebovat přes dva roky vývoje
  • První DLC pro akci Titanfall dorazí 45 dní po vydání hry samotné, další po 120 dnech
  • Letos se informací o městské akci Crackdown 3 nedočkáme, hra se plánuje na rok 2016

Zdroj: NeoGAF

Diskuze (16) Další článek: V Norsku si od pátku předobjednáte PC verzi GTA 5, únik nebo další vtípek?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,