PC verze Gears of War 4 bude nabízet split-screenový multiplayer

Gears of War 4 nás překvapilo už tím, že vůbec vyjde na PC. Studio The Coalition však potvrdilo, že se PC hráči dočkají i split-screenového multiplayeru, což není pro dnešní PC hry moc běžné.

Technický ředitel studia The Coalition, Mike Rayner, řekl PC Gameru, že zprovoznit split-screen na PC je docela obtížné. Uvádí, že se jedná o dřinu z lásky. Studio se k tomuto kroku totiž rozhodlo na základě žádostí od fanoušků, kteří si koupili dosud poslední Gears of War: Ultimate Edition.

„Musíme se vypořádat s několika vstupy, musíme se vypořádat se zaměřováním, musíme se vypořádat s umístěním UI.“ říká Rayner o split-screenu „To je práce navíc - zvláště když musíte také zvážit všechna rozlišení a poměry stran, které PC mohou mít - může to být důvod, proč většina velkých her na PC v dnešní době nepodporuje split-screen.“

Podpory split-screenu se samozřejmě dočká i Xbox One a to jak v kooperativní kampani a módu Horda, tak v kompetitivním multiplayeru. Zda se stejné podpory dočkáme i ve split-screenu na PC však zatím není známé.

Gears of War 4 vychází 11. října na Xbox One a PC. Určitě se podívejte i na zbrusu nové screenshoty.

gears_1.jpggears_2.jpggears_3.jpg

gears_4.jpggears_5.jpggears_6.jpg

gears_7.jpggears_8.jpggears_9.jpg

gears_10.jpggears_11.jpg

Váš názor Další článek: Podívejte se na startovní trailer Gears of War 4

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,