Phil Spencer: Pro Project Scorpio jsou hry rozhodující

Phil Spencer, šéf Xboxu, se znovu vyjadřuje k chystané konzoli pod krycím názvem Project Scorpio. Dle něj jsou hry rozhodující.

 

Zařízení označované jako Project Scorpio má být dosud nejvýkonnější konzolí na trhu a se svými 6 TFLOPS podporovat 4K při 60 snímcích za sekundu. Phil Spencer, šéf Xboxu, se ke konzoli znovu vyjádřil prostřednictvím Twitteru.

Phil Spencer řekl jen, že mít jejich hry na Scorpiu je rozhodující. Zatím však není jasné, co to má přesně znamenat. Již dříve Spencer prohlásil, že by se rád zaměřil na first party tituly, kterých má Xbox oproti konkurenci v podobě PS4 zatím celkem málo.

Dle Spencera se prý společnost momentálně zaměřuje na hry, ale nerad by se předčasně prořekl. Oznamovat nové hry je nebezpečné, o čemž se přesvědčil již vícekrát. Stačí si vzpomenout na nedávno zrušený Scalebound, každopádně i takový Ryse: Son of Rome měl původně vypadat úplně jinak a ovládání mělo fungovat díky pohybu přes Kinect. Je však možné, že mnohé stávající hry budou upraveny, aby vyšší výkon Scorpia plně využily. 

Připomínáme, že Project Scorpio má sice Xbox One výkonem předčít, ale ne zcela nahradit. Veškeré příslušenství a hry mají být se Scorpiem kompatibilní. Spencer rovněž konzoli označil za prémiovou s tím, že pro nás zatím neznámá cena má překročit cenu Xbox One S, který dnes seženete i za 6000 Kč a víc.

Microsoft má na letošní E3 údajně představit mnoho her a některé zprávy nasvědčují, že Project Scorpio bude představen ještě před E3 na nějaké menší konferenci. Co si o Scorpiu myslíte vy?

Váš názor Další článek: Mirage: Arcane Warfare spouští uzavřenou betu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,