PlayStation 4 Pro: vylepšená konzole zvládne 4K a HDR

Je to tu. Sony představilo svoji novou konzoli jménem PlayStation 4 Pro, která nyní přebírá štafetu nejvýkonnější konzole této společnosti.

Firma oznámení učinila na konferenci PlayStation Meeting, která se konala ve stejný den, jako konference Applu, kde byl představen nový iPhone. Nová konzole se dostane na pulty obchodů 10. listopadu a bude stát 399 dolarů.

PlayStation 4 Pro nemá nahradit stávající PS4, jen jej doplnit. Obě dvě konzole tedy budou existovat vedle sebe. Verze Pro je mířena hlavně na náročnější hráče, kteří preferují 4K rozlišení.

11 - kopie.jpg2 - kopie.jpg3 - kopie.jpg

Možnost 4K a HDR byla obecně velkým tématem celé konference. Andrew House, prezident Sony Computer Entertainment, o ní řekl: "Naším cílem je předávat ten nejlepší možný grafický zážitek. Z toho důvodu budeme vývojářům dodávat nástroje, aby nových grafických možností mohli využít.”

Dalším vylepšením oproti standardnímu PS4 je 1TB pevný disk, dvojnásobná síla GPU a technologie vycházející z grafické architektury AMD Polaris. Frekvence CPU je také zvýšena. Pro nicméně nemá 4K Blue-ray mechaniku.

4 - kopie.jpg5 - kopie.jpg8 - kopie.jpg

Na konzoli byla rovnou demonstrována řada her. Mezi nimi byl Spider-Man od Insomniac Games, For Honor a Deus Ex: Mandkind Divided. Nové rozlišení má podle zástupců Sony na hry zásadní vliv. I HDR bylo ukázáno. “Přináší novou úroveň fotorealismu, která tu ještě nebyla,” uvedl Mark Cerny ze Sony. U této demonstrace byl vybrán survival Days Gone.

Řada studií již pracuje na aktualizacích svých her pro PS4. Do konce roku bychom měli mít k dispozici několik desítek titulů na novu konzoli.

Sony se dotkl i streamování videa. Zařízení dostane aplikaci Netflix, jejíž některé seriály bude možné streamovat z konzole v HDR. Nová aplikace YouTube také umožní 4K.

Diskuze (33) Další článek: The Crew bude příští týden na PC zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,