Playstation 4: Týden Živě a Fotoseriál

Ačkoliv už se recenze nějakou tu dobu ohřívá na našem webu, rozhodně v redakci nehodláme polevovat. Připravili jsme si pro vás pořad Týden Živě, ve kterém jsme si novou krasavici od Sony osahali naživo. Jako bonus vám nabízíme i náš fotoseriál.

Fotoseriál

Kromě půlhodinového rozebírání všech tajů a zákoutí konzole jsme si pro vás připravili také podrobnou galerii, ve které se můžete podívat na konzoli hezky zblízka.

Playstation 4

PS4 (foto 16).JPG
Konzole, ovladač a PS kamerka - svatá trojice vašeho obýváku
PS4 (foto 01).JPG PS4 (foto 02).JPG PS4 (foto 03).JPG
PS4 (foto 04).JPG PS4 (foto 05).JPG PS4 (foto 06).JPG
Konzole je velmi tenká (tloušťka 53 mm) a lehká (hmotnost 2,8 kg), navíc s vodorovným lemem, který dojem ještě umocňuje.
PS4 (foto 10).JPG PS4 (foto 11).JPG PS4 (foto 12).JPG
Vepředu naleznete pouze mechaniku, dvojici USB portů a senzorová tlačítka pro vypnutí a vysunutí DVD. Vše je samozřejmě schované v lemu.
PS4 (foto 15).JPG PS4 (foto 17).JPG
 

Dualshock 4

PS4 (foto 18).JPG
Nový ovladač se velmi podobá třetí generaci Dualshocku, je však ergonomicky příjemnější, lépe se drží a rozložení analogových páček je shovívavější pro vaše prsty.
PS4 (foto 19).JPG PS4 (foto 20).JPG PS4 (foto 21).JPG
PS4 (foto 22).JPG PS4 (foto 23).JPG PS4 (foto 24).JPG
Narozdíl od ovladače konzole Xbox One se Sony rozhodlo zachovat rovnoměrné rozmístění analogových páček. Xbox využívá křížové, které je prý lepší pro ovládání FPS her. Rozhodně jde ale o subjektivní dojem.
PS4 (foto 27).JPG
Uprostřed ovladače najdeme kromě PS tlačítka nově také malý reproduktor, který se využívá během hraní. Také lze do ovladače zapojit vlastní sluchátka s mikrofonem.
PS4 (foto 29).JPG PS4 (foto 32).JPG
Velkou novinkou je dotyková klikací ploška. Ta se využívá nejen ve hrách pro ještě větší a přirozenější interakci, ale také v aplikacích, jako je např. internetový prohlížeč, kde slouží jako touchpad od notebooku. 
PS4 (foto 30).JPG
Velký skok dopředu prodělaly zadní spouště, které jsou nyní vyrobeny z plastu a jsou příjemně zahnutí, což zabraňuje klouzání prstu při aktivním paření.

PS Kamera

PS4 (foto 33).JPG PS4 (foto 34).JPG PS4 (foto 36).JPG
Narozdíl od předchozí generace je nová PS kamerka tenká a úzká, takže se lehce vejde pod televizi, případně rovnou na ni. Jen ji budete muset dobře přichytit.
 

 

 

 

Váš názor Další článek: VGX 2013: vše na jednom místě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,