Playstation VR: herní pecky, co míří do virtuální reality

Samotné brýle už máme představeny. A co si vůbec koncem roku zahrajeme?

Playstation VR se k nám řítí a už známe oficiální datum vydání i cenu, která je velmi příjemná. Jistě ale přemýšlíte, co s brýlemi vůbec budete dělat, až je dostanete do rukou? Sony už chystá spoustu projektů a do konce roků jich má přijít pěkná řada. Chtělo by to ale něco hmatatelnějšího.

Proto se na internetu objevilo hned několik velmi slibných projektů, které si budete moci zakoupit po vydání brýlí PS VR, případně dostanete něco zcela zdarma. Pojďme si to nejzajímavější představit blíže.

Until Dawn: Rush of Blood

Rush of Blood už v malém videu uniklo před nějakou dobou. Mělo by jít o on-rails střílečkou s příchutí velmi povedeného hororu, který vyšel exkluzivně pro PS4. Prozatím není jasné, zda se bude příběhově nějak pojit s původní hrou, jedno je ale jisté. Budete se bát.

Galerie

Until-Dawn-Rush-of-Blood_1.jpgUntil-Dawn-Rush-of-Blood_2.jpgUntil-Dawn-Rush-of-Blood_3.jpgUntil-Dawn-Rush-of-Blood_4.jpgUntil-Dawn-Rush-of-Blood_5.jpgUntil-Dawn-Rush-of-Blood_6.jpg

Trailer

VR Worlds

Pravděpodobně nejlákavěji vypadá projekt VR Worlds od studia London, který v sobě spojuje rovnou pět různorodých her pro virtuální realitu, každý se svou vlastní příchutí a zasazením.

The London Heist už byla k vidění několikrát a půjde o akční střílečku, ve které se obujete (doslova) do role gangstera a budete si užívat honiček, výslechů, přestřelek a dalších momentů jako vystřižených z filmu. 

V Into the Deep se vydáte hluboko pod vodní hladinu na dobrodružství za obyvateli oceánů a strašlivými bytostmi, které sídlí hluboko na dně moře. VR Luge vás zase pustí do ulic mezi hromadnou dopravu, zatímco budete slajdovat pod náklaďáky a uhýbat v protisměru nesoucím se autům. 

Danger Ball je futuristickou variací sportu, kde musíte hrát hlavou. Nebo zemřít. Nakonec Scavenger's Odyssey vám odvypráví příběh mimozemského lovce pokladů. Za pomoci své unikátní lodě budete stíhat mimozemšťany, bortit asteroidy a cestovat vesmírem. 

Galerie

PlayStation-VR-Worlds_1.jpgPlayStation-VR-Worlds_2.jpgPlayStation-VR-Worlds_3.jpgPlayStation-VR-Worlds_4.jpgPlayStation-VR-Worlds_5.jpgPlayStation-VR-Worlds_6.jpgPlayStation-VR-Worlds_7.jpgPlayStation-VR-Worlds_8.jpgPlayStation-VR-Worlds_9.jpg

Trailer

Tumble VR

Chybět samozřejmě nemůže ani puzzle hříčka, zde zastoupená titulem Tumble VR. Díky brýlím se dostanete do virtuální arény, kde musíte řešit zapeklité hádanky a puzzle díky interakci s prostředím. Hra by měla nabídnout také funkci Social Screen, díky které může druhý hráč bez brýlí taktéž hrát v kooperačním režimu.

Galerie

Tumble-VR_1.jpgTumble-VR_2.jpgTumble-VR_3.jpgTumble-VR_4.jpgTumble-VR_5.jpgTumble-VR_6.jpg

Trailer

The Climb

Crytek také připomíná virtuální horolezeckou výpravu The Climb novým teaserem, který ukazuje další panoramata, po kterých se vám budou potit ruce. 

Playroom VR

Nebylo by to Sony, pokud bychom se nedočkali malých robůtků z obývacího pokoje, které nás zdarma přivítali už u samotné konzole PS 4. I tentokrát půjde o hru zdarma, díky které se ocitnete ve virtuálním prostředí spolu s robůtky a budete hrát mini-hry a interagovat s prostředím. 

Galerie

THE_PLAYROOM_VR_Bedroom_Robots_01_1458060925.pngTHE_PLAYROOM_VR_Bedroom_Robots_02_1458060805.pngTHE_PLAYROOM_VR_Monster_01_1458060872.jpgTHE_PLAYROOM_VR_Monster_02_1458060873.jpgTHE_PLAYROOM_VR_Monster_04_1458060875.jpgTHE_PLAYROOM_VR_Monster_06_1458060878.jpg

Trailer

Jedná se samozřejmě jen o prvotní projekty, které doprovodí brýle PS VR na trh a pravděpodobně půjde o průkopníky nového žánru. Jsme rozhodně zvědavi, kam až se brýle virtuální reality dostanou a nakolik nás dokáží pohltit ve svých světech. A co vy? Na co se těšíte nejvíce?

Diskuze (2) Další článek: Escape from Tarkov láká nádherným prostředím

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,