Playstation VR možná překvapí cenou, tvrdí spekulace

Přemrštěná cena produktu, který představuje ekvivalentu slova "virtuální realita", neboli Oculus Rift, hráče mírně zklamala. Právě ta však může být tou nejsilnější zbraní brýlí od Sony.

Už delší dobu se v herním světe pošeptává, že nadcházející a zcela zásadní doplněk pro konzoli Playstation 4 může zaujmout zejména svou nižší cenovkou. Samozřejmě, že mluvíme o brýlech pro virtuální realitu, které většina z vás již zná pod názvem Playstation VR, nebo Project Morpheus.

Navzdory tomu, že jeho cena může být dostatečně vysoká, dle Sony by se mělo jednat o "dostupnou virtální realitu". Již dříve se totiž nechali slyšet, že prodejní cena by nijak výrazně neměla převyšovat cenu za výrobní náklady. Avšak, při rozlišení "jen" 1080p se nemusí jednat o ten pravý zážitek.

Vraťme se ale k ceně. Dnes se totiž na webu Reddit objevila neoficiální informace, která by měla pocházet přímo od Sony. Dle ní by se Playstation VR mělo objevit ve dvou samostatních baleních. Jeden z uživatelů ve svém příspěvku uvádí konkrétně následující: 

"Mluvil jsem se zaměstnancem Sony, který sice není jejich oficální mluvčí, ale navzdory tomu mi řekl, že doufají, že cenovka PS VR skutečně nepřesáhne hranici 299 dolarů. V tom případe by totiž mohli prodávat samostatné brýle právě za tuto cenu, a také nabídnout ještě jeden balíček, který by obashoval navíc i Playstation kameru a pohybové ovladače Move, který by stál celkem solidních 428 dolarů + daň. Důvodem, proč chtějí až dvě verze balení má být fakt, že mnoho hráčů již vlastní pohybové ovladače nebo kamerku."

PlayStation-VR.jpg

Všechno to zní celkem hezky, nýbrž ke spekulacím, zda-li se dočkají i potencionální zájemci o konzoli spolu s virtální realitou nějakého zvýhodněného bundlu se zatím nikdo nevyjádřil. Držíme palce Sony a doufáme, že si při určování evropské ceny vzpomenou na slovní spojení "konverzní kurz".

Váš názor Další článek: Dragon's Dogma Dark Arisen: vyšperkované RPG? (PC recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,