Pokémon Art Academy: nakreslete je všechny! (recenze)

Jde se na Pokémony! Tentokrát si však nechte doma Pokébally, ale raději si přibalte tužky a štětce.

Už nějakých 5 let Nintendo v podobě série Art Academy dokazuje, že jejich herní platformy nemusí být jenom na hraní – stejně dobře poslouží díky dotykové obrazovce ke kreslení.

 V Pokémon Art Academy můžete zapomenout na Pokébally, sbírání zkušeností, porážení trenérů a vlastně všechny herní prvky. Tady se nesnažíte se ty roztomilé potvůrky chytit, ale učíte se je kreslit.

Studentem výtvarné školy

Zopakuji to pro jistotu ještě jednou – Pokémon Art Academy v žádném případě nepředstavuje hru v klasickém slova smyslu, ale jde o jednoduchý výukový a kreslící program. Nicméně se dá poznat, že titul má na svědomí herní studio, protože zpracování je prostě hravě roztomilé.

Začínáte jako nový student na Pokémon Art Academy, kam nastupujete společně s roztomile neschopnou spolužačkou Lily. Společně si projdete celkem 40 lekcí pod vedením profesora Andyho, který se vás snaží naučit základům kreslení.

 

Pokémon Art Academy v žádném případě nepředstavuje hru v klasickém slova smyslu

 

Začíná se u jednoduchých portrétů a nástrojů, jako je zvýrazňovač a guma, postupně se učíte pracovat s kompozicí, stínováním, perspektivou a tak dále. V úvodu máte k dispozici i pomocníky jako je skica na pozadí, v pokročilejších lekcích se budete muset snažit více sami.

Výsledkem je vždy kresba některého z desítek Pokémonů, kterou si navíc můžete porovnat s Lily – dokonalým povzbuzovačem sebevědomí. I když totiž vaše dílo nebude vždy úplně odpovídat vzoru, s porovnání s malůvkami vaší spolužačky půjde o dokonalé mistrovské dílo.

Poké Art 04.jpgPoké Art 06.jpgPoké Art 07.jpg

Jednotlivé lekce se dělí podle obtížnosti a vždy nabízí doplňkové kratší lekce, kde si můžete utužit nově získané dovednosti při malování jiného Pokémona. Sympatické je, že profesor Andy se během výuky neomezuje jen na výtvarné rady, ale vždy má i pár slov k zrovna kreslenému Pokémonovi.

Krása jednoduchosti

Lekce doplňují ještě dva módy: Free Paint a Quick Sketch, které se liší pomocníky a nástroji, které máte k dispozici. V obou dvou nicméně se musíte obejít bez rad profesora Andyho.Všechny módy však sdílejí stejné uživatelské prostředí, které je minimalistické a plně funkční.

Poké Art 03.jpgPoké Art 05.jpgPoké Art 08.jpg

Kreslí se pochopitelně na dotykové obrazovce 3DS, v pravém dolním rožku se ukrývá tlačítko na zobrazení lišty s nástroji (štětec, křída, guma…) v horních rozích jsou další tlačítka – krok vpřed a krok zpět, což je značná výhoda Art Academy proti obyčejnému papíru. Na horním displeji můžete vidět šablonu, případně si lze obsah displejů vyměnit. A to je v podstatě vše.

Pokémon Art Academy si nehraje na sofistikovaný grafický editor. Svému dílku můžete přiřadit nějaké pozadí (čistá barva, několik typů připravených, či váš obrázek z SD karty) a následně jej uložit na SD kartu, sdílet na Miiverse nebo prostřednictvím lokální sítě (jpg v rozlišení 1024x768).

Dostupné pro: 3DS
Žánr: Simulátory | Kreslící program
Výrobce: Nintendo | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 4. července 2014
  • Spousta Pokémonů k nakreslení
  • Stylová prezentace
  • Dokáže naučit základy
  • Jednoduché a funkční rozhraní
  • Pomalejší načítání
  • Méně funkcí v porovnání s New Art Academy

New Art Academy na Wii U možná nabízí o něco více funkcí, nicméně Pokémonům hravější a střízlivější přístup svědčí a rozhodně se nedá říct, že by byla nabídka nějak chudá.

Poké Art 09.jpg

Pokud máte rádi Pokémony a chcete se je naučit kreslit, Pokémon Art Academy funguje jako dobrý pomocník. Sice nedostanete zpětnou odezvu, jakou by vám dal při kreslení skutečný učitel, nicméně si můžete vštěpit teoretické základy velmi zábavnou formou.

Diskuze (2) Další článek: EA Sports UFC přidává do ringu nové bijce a další novinky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,