Proměna herních hrdinek napříč časem aneb jak se měnily naše idoly

Herních krásek existují celé zástupy, ale jen některé si dokázaly vydobýt místo na výslunní.

V herní historii známe mnoho hrdinek, které nám utkvěly v paměti. Některé z nich se staly idoly mnoha hráčů a zdi jejich pokojů zdobí plakáty s těmito kráskami. Jistě si pamatujete rok 1996, kdy se zrodila Lara Croft, jedna z prvních protagonistek herní mytologie. V posledních několika letech prodělala velkou vizuální proměnu, ale také její později narozené „kolegyně“. 

Na rozdíl od anime, které je kategorií samo o sobě, jsou hrdinky tzv. západního typu, jakými je právě Lara nebo Triss Ranuncul ze Zaklínače, mnohem víc realistické. Daleko více se proto uplatní nejmodernější grafické možnosti hardwaru. Dříve kostičkované tvary ženských atributů tak za těch dvacet let dozrály v celkem jasnou a téměř hmatatelnou podobu.

Nyní se můžete pokochat galerií těch nejzásadnějších protagonistek herní historie. A že je na co se koukat! Která je vaše oblíbená?

lara 1996.jpglara 1998.jpglara 2000+.jpg

480227734

Lara Croft byla jednou z prvních, ale je bezesporu tou nejznámější protagonistkou počítačových her. S jejím příchodem získaly hrdinky své místo v popředí. Ukázala, že žena ve hře nemusí být vždy chudinka, kterou je nutno ochránit. Stereotypy šly stranou.

American_McGee_Alice_cover.pngAlice-Madness-Returns_PC_US_ESRB.jpgjill-re3render.jpg

Zde vidíme, jak se postupně rozvíjela herní Alenka v říši divů. Druhý díl si už celkem dost zavdal s šíleností a jeho kreativitu by jistě ocenil i George Miller, tvůrce Mad Maxe. 

V druhém případě zde máme celkem sličnou Jill, která zase uměla zamávat s kdejakým zombíkem. Pořád jí ale scházelo něco navíc.

bayonetta.jpgbeyond-good-and-evil-jade_960.0.jpgdrakan_scr2.jpg
Dreamfall-640x360.jpgfemshep.jpgGames_-_Bloodrayne_(1).jpgNo_One_Lives_Forever_2_(PC)_(1280)_03.jpg
Dreamfall-640x360.jpghorizon_zero_dawn_header_3.jpgmaxresdefault.jpgvelvet-assassin-best-game-cg.jpgws_Venetica_1600x1200.jpgX-Blades_Artwork_01.jpgrendition1.img.jpgdishonored-2-battleforce2.jpgrec_catwoman_1.jpgsilent hill 3.jpgciri.jpgTrissalternativeoutfit.jpgwitcher_3_yennefer_01.jpg

Diskuze (8) Další článek: Overwatch se připravuje na Halloween, dostane speciální loot boxy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,