První gameplay záběry akce Middle-Earth: Shadow of War vás naprosto ohromí

Očekávaná akční hra Middle-Earth: Shadow of War konečně ukazuje svůj gameplay. Má šestnáct minut a vypadá velmi dobře.

Middle-Earth: Shadow of Mordor nás v roce 2014 zaujalo výbornou hratelností a hlavně speciálním systémem Nemesis, díky kterému ovlivnily naše činy ve hře provedené celý herní svět. Před pár dny jsme oslavovali při oznámení pokračování s názvem Middle-Earth: Shadow of War a nyní máme důvod oslavovat ještě víc - gameplay slibuje velmi kvalitní hru.

Jednou z prvních věcí, kterou jsme se o hře dozvěděli je, že na minulý díl přímo navazuje. Nebylo přesně specifikované jak, ale teď je to jasné. Poté, co jsme se v minulém díle naučili ovládat mysl skřetů a udělat z nich své pěšáky uběhla nějaká doba a Talion disponuje tak mohutnou armádu, že dobývá celé pevnosti. 

Vývojáři ze studia Monolith Productions zasvětili gameplay zejména demonstraci vylepšeného systému Nemesis při dobývání pevnosti. Ten má být tak dokonalý, že každý hráč prožije hru jinak a bude mít své vlastní příběhy. Ve své armádě sice budete mít spoustu tupých pěšáků, ale mezi nimi i hrdiny s vlastním charakterem a rozdílným využitím. Kupříkladu pro prolomení brány je nutno mít v zásobě obřího skřeta Demolisher, zatímco s bossy vám pomůže sniper.

V průběhu hry si máte dokonce budovat vztahy se svou armádou, ty však nemusí být vždy šťastné. Hned při začátku dobývání vás pozdravil jeden sympatický skřet, který údajně kdysi patřil do vaší armády, ale odešel a nyní bojuje proti vám.

Velmi lákavě zní příslib, že systém Nemesis bude dokonce tak promakaný, že rozdílný bude kompletně celý svět. Každý skřet je jiný a vládce pevnosti si své sídlo upraví podle svého gusta. Zároveň ve chvíli, kdy pevnost dobudete a budete si vybírat jejího nového velitele, zjistíte, že každý ji povede dle svého a pevnost vám přinese rozdílný profit.

Co se týče přímo vás v kůži Taliona, prohloubí se prvky RPG. Stále si budete vylepšovat své dovednosti, tentokrát dokonce se zbrusu novým prstenem moci v ruce. V minulém díle však chyběla úprava vašeho vybavení a toho se nyní dočkáme. Je libo novou zbroj? Není problém, stačí zabít nějakého bosse a třeba se dočkáte pěkného kousku, který příjemně vylepší vaše statistiky.

Pevnost nebudete dobývat strategickými tahy, ale divokou akcí. Můžete si sami zvolit, zda jít do přední linie nebo zkusit spíše stealth. Specialitou je možnost si osedlat draka, to pořádně zamíchá kartami. 

Middle-Earth: Shadow of War vypadá v novém gameplayi úchvatně a už se těšíme, až o hře uslyšíme víc. Hra vychází 22. srpna na Xbox One (a Project Scorpio), PS4 a PC.

Diskuze (5) Další článek: Mass Effect: Andromeda láká do vesmíru exkluzivními 4K obrázky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,