PS4 se na eBayi prodává lépe než Xbox One, tvrdí průzkum

Ačkoliv oficiální prodeje sotva začaly, někteří již zkoumají v komunitě, jak boj mezi dvěma next-gen konzolemi dopadne. Po prvních průzkumech zůstává favorit jasný.

PS4 vítězí i na populárním aukčním webu eBay. Podle výpočtu Terapeak se na něm od 15. do 22. listopadu prodalo 21 tisíc kusů konzole PS4 za průměrnou cenu 425,50 dolarů, což je vyšší než prodejní cena v obchodech, která je stanovena na 399 dolarů. Zákazníci tak neváhají kupovat PS4 z internetu i přesto, že je o fous dražší. Důvodem může být vyšší poptávka v kamenných obchodech, kterou prodejci nestačí pokrývat, nebo je to pro zákazníky zkrátka pohodlnější.

Pří stejném uvažování dopadl Xbox One o něco hůře. Maloobchodní cena se totiž pohybuje na hranici 499 dolarů, přičemž na eBayi se konzole prodává v průměru za 481,18 dolarů. Prodaných kusů je také méně, a to pouze 4467. Velká porce konzolí Xbox One stále čeká na své zájemce skladem a evidentně zaostává v oblasti zájmu zákazníků. Situace by se podle průzkumu nezměnila, ani kdyby šla konzole Microsoftu do prodeje ve stejný den jako PS4.

Pokud si pamatujete PS3 v prvních týdnech od zahájení prodeje, můžete si všimnout, že se Sony poučilo. Nastavilo cenu dostatečně nízko a v dostatečném počtu zásobuje obchody. PS3 se ale dokázalo otřepat, stane se tak tentokrát i v případě Microsoftu? Uvidíme, konzole se ještě stále neobjevily v některých zemích, souboj nám teprve začal.

Diskuze (10) Další článek: Ratchet & Clank Nexus: stará láska nerezaví (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,