Quantum Break pro PC bude k dostání pouze přes Windows Store

Microsoft neustoupil, sběratelé achivementů na Steamu přijdou zkrátka.

Hru Quantum Break původně vydavatel zamýšlel jako exkluzivitu pro svoji konzoli Xbox One. Před pár dny se ale dostala ven informace, že majitelé počítačů se můžou těšit také, ovšem jenom pokud používají Windows 10.

Už při této podmínce mnozí jen nevěřícně kroutili očima, i když důvod proč je tato hra exkluzivní pro Windows 10 je velice triviální, a nakonec z toho budou profitovat zejména hráči. Dle dřívějších informací totiž bude hra podporovat výhradně technologii DirectX ve verzi 12, která by měla ponouknout mnohem lepší grafickou kvalitu při nižší zátěži na hardware.

Dnes ale Microsoft nejspíš opět šlápl vedle a vedoucí divize Xbox Aaron Greenberg se na Twitteru nechal slyšet, že titul Quantum Break bude digitálně k mání pouze přes obchod společnosti Microsoft, nikoliv přes Steam nebo Origin, jak si mnozí hráči již od začátku přáli. 

To samozřejmě vyvovalo vlnu kritky a k protestu se navíc přidali i hráči s Xbox One, kteří posléze začali rušit jejich předobjednávky konzolových verzí, jelikož se jim nelíbilo, že hra už pro ně není "dostatečně exkluzivní".

Oblíbený představitel divize Xbox Phil Spencer to samozřejmě nenechal jen tak, a vše komentoval pouze řečnickou otázkou: "Takže vy rušíte předobjednávky na hru, kterou si chcete zahrát, jen proto, že si ji někdo může zahrát na Windows?"

Dle našich dohadů však Microsoft neustoupí, a hra zůstane minimálně časovou exkluzivitou pro obchod Windows.

Váš názor Další článek: Street Fighter V: profesionální lámání kostí (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,