Recenze: MLB Front Office Manager 2009 – žijte baseballem

Jestliže se vám někdy zdálo o tom, jak přivedete New York Yankees k titulu v MLB, váš sen se dnes může stát skutečností.
Kapitoly článku

V žánru sportovních manažerů v drtivé většině usednete do manažerského křesla nějakého hokejového či snad úplně nejčastěji fotbalového mužstva. V evropských končinách je to dostačující, nicméně za velkou louží existují daleko obletovanější sportovní odvětví, než výše zmíněná. Tak například baseball, bez něhož si průměrná americká rodinka už ani nedokáže představit život. A aby si fanoušci svůj oblíbený sport mohli užít i na monitorech počítačů, případně televizních obrazovkách, spatřilo světlo světaMLB Front Office Manager 2009.

mlb_fron_office_manager_2009_02.jpgmlb_fron_office_manager_2009_03.jpg

MLB Front Office Manager s letopočtem 2009 na konci se zpočátku tváří jako příjemný manažer jednoho - pro našince nezvyklého - sportu. Na rovinu a bez mučení se však musím odvolat k staré známé pravdě, že ne všechno je takové, jaké se na první pohled zdá. A v tomto případě to naneštěstí platí dvojnásob.

Vaše druhé já

Co se týče nabídky herních módů, nečekejte zázraky. Kromě klasické kariéry se dočkáte ještě Fantasy League, což je v podstatě to samé jen s tím rozdílem, že si zde můžete nastavit různé parametry, za jejichž splnění dostanete odměnu. V každém pádě jste následně hned vyzváni k úpravě svého alter ega.

Můžete si zde dokonce upravit vizáž vaší postavy

V tomto bodě se tvůrci snad až překvapivě činili, takže narazíte na několik druhů obličejů, oblečení (od naškrobených smokingů až po tričko s kalhotami) a dokonce si můžete navolit i stáří své postavy s tím, že to se skutečně promítá do virtuálního obličeje. S přehledem tak poznáte čtyřicátníka s prošedlou hlavou od pětadvacetiletého mladíčka.

mlb_fron_office_manager_2009_04.jpgmlb_fron_office_manager_2009_06.jpg

Po tomto kroku se vám otevře nabídka všech klubů Major League Baseball, přičemž to, čí barvy budete hájit je jen a jen na vás. Z dostupných informací se dozvíte úspěchy toho či onoho klubu, jak pro něj dopadla minulá sezóna, a také si prohlédnete týmový stadion. Pakliže začínáte svou první sezónu, doporučuji vybírat týmy spíše z vrchní sféry tabulky, případně ty známější, protože každý klub má určitý finanční rozpočet, do něhož se potom budete muset chtě nechtě vejít. A garantuji vám, že s takovými Yankees s rozpočtem 179 milionů dolarů se nákup hráčů a prodlužování smluv stane daleko jednodušší, než například s někým, kdo má v kasičce „pouhých“ 80 milionů.

S gamepadem na baseball

Kontrolu nad zvoleným týmem dostanete těsně po skončení uplynulého ligového ročníku, což znamená, že máte pět měsíců na to, abyste zjistili, zda máte prodloužit smlouvy stávajícím hráčům, nebo jestli bude výhodnější porozhlédnout se na volném trhu a vytáhnout odtud nějaké talentované mladíky, jestli vybudovat zázemí pro skauty po celém světě či snad raději vymyslet nějaké výhodné trejdy.

Chcete si zničit nervy? Pak vyzkoušejte uživatelské rozhraní MLB Front Office Manager 2009!

Pět měsíců je však skutečně dlouhá doba a v drtivé většině případů se nevyhnete přeskakování několika dnů, ba dokonce i týdnů. Zároveň však neignorujte důležité události jako je například výběr základní čtyřicítky hráčů – umělá inteligence to může udělat a vás, ovšem bohužel se v tomto případě občas dopouští nemilých chyb.

mlb_fron_office_manager_2009_01.jpg

Žádný dobrý manažer se neobejde bez uživatelsky jednoduchého rozhraní, což je bohužel věc, jež MLB Front Office Manager 2009 absolutně postrádá. Vezměte si třeba takovou nabídku k trejdu – přijde vám email s určitou nabídkou, ale na to, abyste ji přijali, nejprve musíte vyskočit z emailů a následně se proklikat třemi tabulkami ke kýženému oknu. Až potom konečně spatříte kouzelné tlačítko na odmítnutí či přijmutí. Tím ale nepřátelské rozhraní nekončí, ke každé funkci se musíte složitě proklikávat, tabulka hráčů dokáže zobrazit jen osmičku jmen na obrazovce, dostat se na informace o zvoleném hráči je leckdy zhola nemožné a tak bych mohla pokračovat přes další tři odstavce.

mlb_fron_office_manager_2009_10.jpgmlb_fron_office_manager_2009_11.jpg

Svou roli navíc sehraje i prapodivné ovládání, jež občas vůbec nereaguje a všeobecně se chová zpožděně – pokud máte gamepad, rozhodně jej neváhejte použít, ostatně dnes recenzovaná hra má i své konzolové bratříčky na PS3 a X360, kde je situace mnohem růžovější. Díky alespoň za vcelku povedené grafické provedení rozhraní.

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Sportovní, Strategie | sportovní manažer
Výrobce: Blue Castle Games | Webové stránky hry
  • Solidní manažerské možnosti
  • Baseballové prostředí
  • Licence
  • Hudba
  • Nepřátelské uživatelské rozhraní
  • Opravdu hodně nepřátelské rozhraní
  • Deprimující zápasový režim
  • Promarněný potenciál
  • Nemožnost taktizovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,