Recenze: Walt Disney Pictures Bolt – záchranná mise

Každý rok se na stříbrném plátně vystřídá alespoň pár kvalitních animáků. Filmový a herní průmysl jsou si čím dál tím blíž, na jednom námětu se tak dá vydělat o pár chechtáků navíc.
Kapitoly článku

Tento týden by měl do našich kin vtrhnout nový animovaný film Bolt - pes pro každý případ. Hlavními protagonisty jsou Penny a její věrný pes Bolt. Ten je hvězdou jednoho veleúspěšného seriálu, nikdy tedy nebyl venku ze studia a myslí si, že vše ze seriálu je reálné. Jednoho dne ale uteče a co se stane dál, dovíte se až v kině.

 

VIDEO: 985 'Bolt - trailer'

Autoři se rozhodli nekopírovat film, nýbrž vyprávět příběh onoho seriálu a to je jen dobře. Hráči se tak ujmou role obou hlavních hrdinů s úkolem vysvobodit Pennina otce ze spárů největšího záporňáka všech dob a celou tu dobu vás při práci bude v televizi sledovat jeden křeček. On totiž seriál o superpsovi přímo zbožňuje a nemůže si nechat ujít ani pár minut.

Penny

Během celé hry se obě postavy pod vaší kontrolou střídají, herní styl se při tom za obě v zásadě liší. Příběh začínáte za Penny, proto se na ni podívám jako první. Je to křehké děvče a boji se raději vyhýbá. Nepřátele obchází jakoukoliv cestou a bravurně je tomuto účelu vybavena. Ze všeho nejčastěji šplhá po skalách, vyjíždí komíny a sjíždí dráty vysokého napětí, vše díky Kolečku.

Bolt_01.jpgBolt_02.jpg

Kolečko je vlastně jakási tyč, na jejíchž koncích jsou připevněna malá kolečka. Jsou-li u sebe dvě stěny, nebo třeba trubky, dostatečně blízko, jako například u již zmíněného komínu, není to pro Penny žádná větší překážka.

Autoři se rozhodli nekopírovat film, nýbrž vyprávět příběh onoho seriálu a to je jen dobře

Rozložené Kolečko ji vyveze nejen směrem vzhůru, ale i dolu. Když už svoji kouzelnou tyč složí, malá kolečka se scvaknou blízko k sobě a rázem není problém sjet jakýkoliv drát.

a_01.jpg

Nepřátelé se před Penny záměrně neschovávají, sem tam přes ně prostě projít musíte. Abyste zabránili přímé konfrontaci, můžete využít několik triků. Představitelé zla většinou hlídají jen krátký, přesně ohraničený úsek a stačí se kolem nich nepozorovaně proplížit. Jak na to? Pomocí neviditelnosti. Nejstřídměji ze všech udělátek jsem využil Omračující nálože. Fungují na principu granátu, jen s rozdílem, že chudáka, pod jehož nohy je jedna z náloží hozena, nezabije, nýbrž jak sám název napovídá, omráčí.

Brýle strýčka Fishera

Mnou nejvíce používaným zjednodušovákem se stalo Techno-camo. Zjednodušovákem jsem poslední vynález nazval záměrně, strašně vám totiž pomůže s hledáním cesty dál. Stačí nasadit na hlavu a hned se žlutě zvýrazní trubky, po kterých lze vyjet, žluté šlápoty znázorňující kam přesně zamířit atd.

Bolt_03.jpgBolt_04.jpg

Protivníky sprovodíte z monitoru také jiným nepozorovaným způsobem. Stačí se k nim pomalu zezadu připlížit, Penny je poklepe po rameni, a jakmile se otočí, už nic nezmůžou. Jejich likvidace je vždy provedena několika způsoby, po čase mě ale mrzel fakt, že jich moc není, a tak se po chvíli až moc často opakují. Sem tam vás zloduši načapou zepředu, v tu chvíli stačí být ve střehu a ve správnou chvíli stisknout jednu ze směrových kláves a jste v pohodě.

Dostupné pro: PC
Žánr: Arkády | hra podle filmu
Výrobce: Avalanche Software | Webové stránky hry
Začátek prodeje: únor 2009
  • Český dabing
  • Efektivní souboje
  • Pěkně zpracovaná videa
  • Pěkná hra pro děti
  • Stereotyp
  • Zastaralé zpracování
  • Nemožnost nastavit rozlišení
  • Lineárnost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,