Rise of the Tomb Raider: návrat Lary jak se patří

Lara opět vykrádá hrobky, tentokrát s psychiatrem.

Vypadá to, že Lara přežila návrat z ostrova plného odpadků ve zdraví a nepodlehla konzumní deformaci hrudníku kvůli zdánlivě lepší vizáži a propagaci spodního prádla. Nicméně začala navštěvovat psychiatra kvůli traumatu, který si odnesla z minulého dobrodružství.

Co po rebootu

Rise of the Tomb Raider je pokračování restartu slavné značky, který pojede dál v rozjetém příběhu z prvního dílu a po komiksové sérii Gail Simone. Kromě jiného si klade za cíl redefinovat žánr survival her.

Tomb-Raider-5-cover-cropped1.jpg

Ke splnění tohoto cíle se vrací spisovatelka, jež se podílela na scénáři k prvnímu dílu - Rhianna Pratchett. Máme tedy záruku kvalitnějšího příběhu. Jestli vám příjmení přijde povědomé, tak máte pravdu, jedná se o dceru Terryho Pratchetta, který stvořil Zeměplochu.

Nový příběh Lary nás zavede na ta nejkrásnější místa naší modré planetky. Díky nové generaci konzolí, které to konečně utáhnou, se dočkáme i otevřenějších prostor. Lokace by měly být několikanásobně větší jak v prvním díle, navíc se konečně vrací onen prvek průzkumu z původní série.

rise_of_the_tomb_raider__turning_point_by_doppel_zgz-d7qe2yd.jpg

Kromě Rhianny se vrátí i anglická kráska Camilla Luddington, jenž opět bude předlohou pro Laru a kromě těla jí propůjčí i hlas. Vzpomínáte si na realistické ztvárnění obličeje mladé archeoložky, kdy se přímo chvěla zimou, oči jí kmitaly ze strany na stranu a vše působilo přirozeně, až jste se cítili sklíčeně z toho, jak se chudinka bojí? Tentokrát tvůrci dohání realistickou dokonalost do astronomických výšin.

Nové vychytávky

Obvykle se používá při snímání obličeje herce technologií motion capture kolem devadesáti bodů, na obličej Camilly dostali vývojáři těchto bodů kolem sedmi tisíc. To znamená, že Lara bude pomalu realističtější, než samotná realita, no není to skvělé?

První představení traileru proběhlo na konferenci Microsoftu na E3. V tomto videu uvítáme Laru u psychiatra, jak se snaží dostat ze svých obtíží. Do toho nám probleskují ukázky z boje o přežití, kdy jde archeoložce o život. Z boje, který nás pravděpodobně čeká.

tombraider.jpg

Aby svoje nové dobrodružství přežila, bude se muset naučit věřit novým přátelům, není se co divit, z prvního dílu jich moc nezůstalo. Nejspíš tedy přiloží ruku k dílu a budou slečně Croft trochu ku pomoci. Ta bude muset zapojit veškeré své znalosti a zkušenosti v boji o přežití a konečně přijmout svůj osud vykrádačky hrobek. A snad zavítáme i do panství Croftů.

Tvůrci také prohlašují, že naslouchají komunitě a opět zapojí hrobky více do příběhu. Což je jenom dobře, jelikož v předchozím díle jejich navštěvování nebylo příběhem vyžadováno a šlo spíše o bonus.

Tomb Raider v plné síle

Kromě uvolněného videa nám studio ukázalo i několik artworků, kde si můžeme Laru prohlédnout v různých situacích, kam by ji mělo další dobrodružství zavést. Kromě zmíněného vykrádání hrobek bude opět v hlavní roli luk a starého známého vlka z prvního dílu vystřídá naštvaný medvěd. To, že je naštvaný poznáte podle toho, že vás chce sníst.

411082-rise-of-the-tomb-raider-653x367.jpg

I když všichni tvrdí, jak si užijeme krásných lokací, tak nám pořád servírují zimu, led a vítr. Snad nebudou chybět exotičtější destinace, které uvítáme s otevřenou náručí. Už jsme si dlouho nezaplavali.

Rise of the Tomb Raider vyjde exkluzivně na herní konzole Xbox v roce 2015, což vyvolalo vášnivé reakce mezi komunitou. Ostatní platformy budou naštěstí následovat, jen se zpožděním.

Diskuze (4) Další článek: Podívejte se na famózní kooperaci v novém traileru z Assassin's Creed: Unity

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,