PC | Akce | GTA

Rockstar vysvětlují ochranu GTA IV

Společnost Rockstar Games, stojící za hrami série Grand Theft Auto, vysvětluje své důvody použití ochrany SecuROM. Přidává k tomu i odůvodnění svých kroků a přesný rozsah ochrany, kterou bude jejich očekávanou konverzi Grand Theft Auto IV na PC obsahovat.

 

Před nějakou dobou jsme vás informovali, že se společnost Rockstar rozhodla pro použití ochrany SecuROM pro svoji hru Grand Theft Auto IV ve verzi pro PC. Dostalo se nám do rukou podrobné vyjádření společnosti o rozsahu ochrany a důvodech, které její použití zapříčinily. Důvod je poměrně jednoduchý, Rockstar nechtějí nechat počítačové zloděje znehodnotit jejich práci a vynaložené peníze, na druhou stranu však chápou, že často může ochrana více obtěžovat legálního uživatele. Rozhodli se proto pro využití pouze části z možností, které SecuROM nabízí.gtaivpc.jpg

Výsledkem by měla být potřeba ověřovat legálnost hry pouze jednou pro každý uživatelský účet ve Windows, kde bude hra nainstalována. Stejně tak navíc bude možno titul ubytovat na libovolném počtu takovýchto účtů bez ohledu na počítač, na němž se vyskytují. Můžete tak klidně hrát na všech počítačích, co je budete mít k dispozici, s jediným omezením. Pro hraní je potřeba mít v mechanice originální disk se hrou, což je ochrana před používáním software třeba po prodeji někomu dalšímu. Ostatně, rohlík také většinou nejíte poté, co jej někomu prodáte.

Rockstar rovněž tvrdí, že SecuROM poběží pouze ve chvílích, kdy bude zapnutá hra a bude se starat jen o hru samotnou, nebude poskytovat nikomu jinému žádné další informace. Stejně tak bude ochrana odinstalována společně s hrou, pokud tedy nebude potřeba ještě pro nějaký jiný produkt. Zůstane po ní pouze stopa v registrech umožňující opětovné nainstalování hry bez nutnosti procházet kontrolou, tu však bude možno odstranit na základě pokynů od Rockstaru.

  

Samotná ochrana před zloději pak bude probíhat jak již zmíněnou kontrolou disku v mechanice, tak i prostřednictvím jednorázového potvrzení přes Internet. To je potřeba provést jednou pro každý účet a tímto způsobem vznikne i záznam v registrech. Pokud nedisponujete připojením k Internetu na svém počítači, budete mít stále možnost hru autentizovat prostřednictvím jiného počítače připojeného k Internetu, ale přesný princip nebyl odhalen. A vzhledem k tomu, že si čtete tento text, tak nejspíš přístup k Interentu máte.

Samozřejmostí pak je, že pokud si pořídíte digitální verzi hry, tak legálně obejdete nutnost přítomnosti disku s hrou v mechanice. Na druhou stranu pochopitelně budete muset být připojeni ke svému poskytovateli digitální verze hry. Možností na výběr je dost a nemusíte ani krást. A výhodou pořízení legální verze je i možnost rozšířit pak svoji hru prostřednictvím vylepšení z dílen Rockstaru.

VIDEO: 690 'Grand Theft Auto 4 - video z PC verze'

Zdroj: TZ
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce
Výrobce: Rockstar North | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 21. listopadu 2008
Diskuze (11) Další článek: Mirror's Song

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,