Rozpočet sci-fi akce Destiny se vyšplhal na neuvěřitelných 500 milionů dolarů

Pokud si myslíte, že je GTA 5 nejdražší hrou všech dob, zamyslete se znovu. Activision podle všeho vkládá ve studio Bungie a jejich nadcházející herní projekt obří naděje.

Activision sází na úspěch a sázka to není malá. Rozpočet titulu Destiny je totiž 500 milionů dolarů. Pokud ale existuje studio, které může dostát slibům, je to právě Bungie. A nejen kvůli sérii Halo.

Oznámení padlo minulý týden z úst Bobby Koticka, CEO společnosti Activision, na konferenci Milken. Máme-li postavit rozpočet Destiny do perspektivy, Grand Theft Auto 5 vyšlo Take-Two na 260 milionů dolarů a do února letošního roku dokázalo prodat už přes 32 milionů kusů.

Rozpočet akce Destiny, do kterého samozřejmě započítáváme nejen vývoj, ale i marketing, tak hravě přeskakuje mnohé hollywoodské filmové trháky.

"Ambiciózní plán Bungie se má rozvíjet napříč 10 lety," řekl tiskový mluvčí Activision. "Hloubka kreativního obsahu a rozsahu tohoto projektu vyžaduje pořádnou základnu, která přivede k životu vizi vývojářů."

Analytici předpokládají, že pro úrovnání výdajů bude muset Activision prodat kolem 15 až 16 milionů kopií s cenou 60 dolarů za kus.

Diskuze (6) Další článek: Čeká nás nabitá E3, odhalí se Deus Ex či nový Mass Effect

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,