S novým CoD z Windows 10 obchodu nemůžete hrát s lidmi na Steamu

Koupit Call of Duty: Infinite Warfare ve Windows 10 obchodě není zrovna dobrý nápad.

Pokud chcete nové Call of Duty: Infinite Warfare na svém počítači hrát s co nejširší sortou lidí, nekupujte ho ve Windows 10 obchodě. Lidé na Activision Support začali upozorňovat na některé odstrašující skutečnosti.

Pokud si koupíte Windows 10 verzi Call of Duty: Infinite Warfare, můžete hrát jen s lidmi, kteří si hru také koupili v tomto obchodě. Ti, kteří si hru koupili na Steamu, nebudou do matchmakingu zařazeni. Platí to i u Call of Duty: Modern Warfare remaster.

Asi nemusím vysvětlovat, jak hloupé něco takového je. Vždycky, když někdo začne tvořit bariéry mezi hráči multiplayeru, tak těžce narazí. Čím méně lidí hra má, tím déle matchmaking trvá a tím menší je zápas výzva.

Hráčů na Steamu se to nijak nedotýká, těch je dost. Právě proto rozhodnutí udělat extra skupinu hráčů s hrou z Windows 10 obchodu nedává smysl, protože jich bude velmi málo. Steam je na počítači dominantní obchodní platforma.

Celý problém nejspíš vzniknul kvůli omezením, které Windows 10 obchod má k aplikacím třetích stran. Pro uživatele je to ale hodně nepříjemné. Call of Duty: Infinite Warfare nenabízí cross-play mezi Windows 10 a Xbox Live, takže v tuto chvíli je nákup z Windows 10 obchodu úplně k ničemu.

Diskuze (5) Další článek: Ubisoft přiznal, že předobjednávek Watch Dogs 2 je málo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,