Saints Row: Gat out of Hell – výlet do pekla (recenze)

vytisknout velikost písma
Série Saints Row je jasný sandbox s otevřeným světem, kde můžete dělat, co vás jenom napadne. Velmi připomíná konkurenční GTA, ale přeci jenom má něco čím se odlišuje od ostatních her. Specifický humor zdobí všechny tyto hry a datadisk s přídavkem Gat out of Hell nebude výjimkou.

Už podle názvu je jasné, že děj hry bude mít něco společného s peklem. Vše začíná narozeninovou párty, kde se sejdou hrdinové minulých dílů a co se nestane, při menší seanci s vyvoláváním duchů (vy na vašich narozeninových oslavách duchy nevyvoláváte?) je otevřena brána do pekel, která ihned vcucne prezidenta. Pro toho ihned vyráží Kinzie a Johnny Gat. Prezident nebyl totiž unesen nikým menším, než samotným Satanem, který s ním má velmi neblahé plány.

Vítejte v pekle

Peklo je vlastně město, které je rozděleno na několik území. Řekněme si na rovinu, že se jedná o menší sandbox s otevřeným světem, kde lze páchat alotria, ale co jiného od této série čekat, že? Jasně, někdo může namítnout, že jde pouze o re-skin minulého dílu, ale jde přeci jenom spíše o samostatný datadisk.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-20 16-40-38-02.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 15-57-41-05.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 16-10-43-23.bmp

A co v tomto městě můžete dělat? Inu, to samé jako v jiných hrách na podobné téma s otevřeným městem, ale přeci jenom, kdo by chtěl krást staré ojeté káry, kterým chybí dveře od nemohoucí zombie? Pokud neřídí popelářský vůz, ten v pekelném podání vypadá drsně.

Možností je několik, ale většinou hned omrzí a úkoly se začnou opakovat, proto doporučuji jít pouze po příběhových misích, tedy jestli nejste z těch, kteří chtějí mít splněné všechny úkoly, které jsou na mapě.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-20 14-53-08-84.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 15-31-43-42.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 15-33-18-25.bmp

Jestli chcete zachránit prezidenta, musíte upoutat Satanovu pozornost, a to se dělá nejlépe tím, že začnete ničit. A ničit můžete všechno, co se hýbe. K tomu vám pomohou křídla, která získáte hned na začátku příběhu. Jejich ovládání ale zabere pár minut času. Dále jsou k dispozici různé schopnosti, které je možné si vylepšovat, podobně jako v předchozím plnohodnotném dílu, stejně tak jako zbraně a další vlastnosti, kterými vaše postava bude oplývat.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 16-07-47-18.bmp

Kromě ničení legií démonů se pokusíte na svoji stranu dostat čtyři generály, budoucí to spojence vašich řad. Nejedná se o nikoho menšího, než o Drákulu či Shakespearea, který to rozjíždí jako DJ (Láďu Hrušku jsme nepotkali, ale jistě zde má své místo). Příznivci minulých dílů si přijdou na své, když v pekle najdou staré známé, které sem sami poslali. Nastane tak chvilka nostalgie.

Nechybí vtip

Samotných vtipných momentů je ve hře hned několik. Hlavní postavy se předhánějí v tom, kdo vypustí lepší hlášku a vše je podtrhnuto geniálním muzikálem, kde vystupují čtyři hlavní postavy a předvádějí zde vskutku heroický výkon. Už jenom za ty texty, dabing postav a wtf muzikální scénu si tenhle datadisk zaslouží palec nahoru a jedno zahrání.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 15-50-53-34.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 13-56-20-46.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 17-07-42-60.bmp

A to je pomalu všechno, za zmínku stojí ještě několik úkolů, které se dají ve hře plnit. Ať už prolétávání městem na čas a sbírání orbů, kydlení přicházejících vln nepřátel, nebo dělání co největší paseky jako zombie nebo jako řidič pekelného tanku. Příběh se odvíjí velmi svižně a notně mu v tom pomáhá přechod pomocí vypravěče s ilustracemi v pozadí. Dohrání čistě příběhové linky mi zabralo kolem 7 hodin, a to jsem se snažil neplnit moc vedlejších úkolů.

Dostupné pro: PC, X360, PS3, PS4, Xbox One
Žánr: Akce | Akční adventura
Výrobce: Volition
Začátek prodeje: 23. ledna 2015
  • Příběh
  • Tuna vtípků
  • Hudební podkres
  • Svižnost
  • Herní doba
  • Nezajímavý svět
  • Opakující se mise

Co říci na závěr? Gat out the Hell je svižný datadisk, který mohu doporučit i těm co obvykle nemají otevřený svět rádi. Příběh zde hraje na silnější linku a nechybí tady ani vtip, který je brán více vážně, než jste od tvůrců zvyklí.

PC | Recenze | PS3 | X360 | Akce

Saints Row 4: do blázince a ještě dál (recenze)

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

5 nostalgických her, které si prostě musíte zahrát

5 nostalgických her, které si prostě m…

Jsou hry, které nikdy nezemřou. My pro vás máme pětici, ze které rozhodně musíte sfouknout prach.

9.  1.  2017 | | 38 N/A
GTA V téměř nerozeznáte od reality! Stačí do hry nahrát pár modifikací

GTA V téměř nerozeznáte od reality! St…

Stále velmi oblíbená hra Grand Theft Auto V má silnou komunitu fanoušků a mezi nimi řadu šikovných moderů. Ti hru graficky stále vylepšují. S použitím modů je leckdy problém určit, zda není screenshot ze hry reálná fotografie.

7.  1.  2017 | | 8 N/A
Jízdní řád roku 2017: co nás čeká a nemine

Jízdní řád roku 2017: co nás čeká a ne…

Silvestr máme za sebou. Teď je načase podívat se před sebe a začít slintat.

3.  1.  2017 | | 11 N/A
10 herních pecek, jež měly opravdu dlouhou cestu

10 herních pecek, jež měly opravdu dlo…

Aneb těch, kterým mezi oznámením a samotným vydáním uběhlo nejvíce času. A začaly připomínat čekání na Godota.

včera | | 5 N/A
Podívejte se, jak budete doma používat AR brýle HoloLens

Podívejte se, jak budete doma používat…

Doma jako Iron Man? S brýlemi rozšířené reality HoloLens od Microsoftu je to možné!

13.  1.  2017 | | 6 N/A
Nintendo Switch: známe cenu, příslušenství, datum vydání i hry

Nintendo Switch: známe cenu, příslušen…

Koncem října minulého roku nám Nintendo po dlouhém čekání konečně představilo konzoli Nintendo Switch. Představení ale přineslo více otázek než odpovědí. Po konferenci se však zdá, že Nintendo Switch je v možná ještě lepší formě, než jsme si mysleli.

15.  1.  2017 | | 3 N/A
Globální prodeje PS4 se vyšplhaly na úctyhodných 53,4 milionů

Globální prodeje PS4 se vyšplhaly na ú…

Sony i nadále pokračuje v úspěšném tažení napříč konzolovým trhem. PS4 jde na dračku.

5.  1.  2017 | | 7 N/A
Assassin

Assassin's Creed: zůstaň prosím v Anim…

Filmy podle her jsou známé tím, že se obvykle moc nepovedou. Od filmu Assassin's Creed jsme po dlouhém čekání a výborné propagandě nečekali nic jiného, než výborný film, který budeme doporučovat svým přátelům, ať vidí, proč jsme této sérii tak propadli. Povedlo se to?

5.  1.  2017 | | 7 N/A