PC | X360 | PS3 | Akce | Konzole

Saints Row: The Third - méně vážné GTA (zoom)

Hračky pro dospělé jako smrtící zbraně, ale i zábavná akce, nakriptované mise a šílené eventy. To je Saints Row 3.

Saints Row bylo vždycky trošku nedomrlejším a méně vyzrálým bratříčkem série GTA - ve skutečnosti se jednalo o hru stejného stylu, která však přinášela méně zábavné úkoly a mnohem pubertálnější styl humoru. To druhé by mělo v případě třetího dílu zůstat zachováno, to první už si žádá mnohem větší péči. Autoři tentokrát slibují více filmový zážitek a svou roli v tom mají sehrát i "instancované" mise v prostorách, kam se při normálním brouzdání nedostanete (tyto mise by měly tvořit kolem 75 % všech misí ve hře.)

VIDEO: 4435 'Saints Row The Third - Power'

V jedné z těchto předskriptovaných instancovaných sekvencí se tak dočkáte třeba ne úplně povedeného přepadení banky, při němž se musíte prostřílet skrz vlny nepřátel a během masakru rozdáte jako místní celebrity i několik autogramů. Jakmile se však dostanete přímo do trezoru, je načase označit jej a nechat celou pancéřovou konstrukci odnést helikoptérou. Zatímco helikoptéra i s penězi nakonec unikne, vy spolu se svými parťáky se stáváte zajatci Syndikátu.

Letíte volným pádem, střílíte nepřátele a mezi tím vším chytáte jednu z členek svého gangu

Z jejich soukromého tryskáče pak prcháte přímo ve vzduchu, takže letíte volným pádem, střílíte nepřátele a mezi tím vším chytáte jednu z členek svého gangu, protože z letadla vypadla bez padáku. Jakmile ji chytíte, můžete v klidu plachtit pouze do chvíle, než se letadlo otočí a začne vás opět nahánět.

saintsrow3_01.jpg saintsrow3_02.jpg

V ten moment vám však nezbyde nic jiného, než vaši kamarádku pustit, vpadnout do kokpitu letadla, postřílet půlku posádky a opět vyskočit ven. Pak už jen v klidu chytnete svou femme fatale a dopadnete spolu do městečka Steelport, kde budete muset opět vystoupat na vrchol zločineckého žebříčku.

saintsrow3_03.jpg saintsrow3_04.jpg

Takto naskripotvaná mise zní dobře, co říkáte? A to jste se ještě nedostali k misím v otevřeném světě, které budou v tomto případě nepovinné a ze všeho nejvíce připomínají šílené "Kill Frenzy" eventy z prvních GTA: Budete tak třeba páchat škody s tankem, kopat lidi do rozkroku, házet na ně pipebomby, jež půjdou detonovat ve větším davu, nebo lidi zabíjet pomocí kobercových náletů.

Obrovský arzenál ulítlých zbraní

Jedním z nejepčitějších eventů je ale dle IGN ten, v němž se posadíte za volant auta s "Man cannonem" - věcí, která dokáže nasát okolní chodce a vystřelit je opravdu daleko. V takovém případě pak jejich těla připomínají spíše obrovské pizzy.

saintsrow3_05.jpg saintsrow3_06.jpg

Slibně pak zní také různé zbraně, ke kterým se v průběhu hraní dostanete - ať už se jedná o robota, díky němuž budete moci navádět rakety jak na chodce, tak automobily. Dostatečně bláznivě pak zní i dálkové ovládání, díky němuž budete moci ovládat jakékoliv vozidlo ve svém zorném poli. A pokud by vám náhodou nestačil tento už tak nekonvenční arzenál, vězte, že každou zbraň (i pistoli) půjde až čtyřikrát upgradovat, což zaručuje skvělou zábavu.

Dálkové ovládání, díky němuž budete moci ovládat jakékoliv vozidlo ve svém zorném poli

Pro ty, kdo by raději dali přednost bližším kontaktům s nepřáteli pak mají autoři připravený QTE systém (mačkání tlačítek objevujících se na obrazovce) nebo vtipné melee útoky každou dostupnou zbraní. Váš úder sice pokaždé skončí v rokroku nepřítele či nepřítelky, ale i tak by měl být útok pro každou zbraň unikátní.

saintsrow3_07.jpg saintsrow3_08.jpg

Díky různorodému obsahu by si tak na své měli přijít jak hráči, co si rádi zablbnou v otevřeném světě, tak ti, kteří dávají přednost předem naskriptovaným a díky dynamické kameře i opravdu dobře vypadajícím filmovým misím. Specifické zábavy se dočkáte již 15. listopadu 2011 na PC, X360 a PS3 a spekuluje se dokonce i o kooperativním multiplayeru.

Zdroj: Ign.com, Joystiq.com, CVG.com
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce | Bláznivá městská akce
Výrobce: Volition | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 18. listopadu 2011
  • Velká volnost
  • Bizarní a ujeté
  • Upgradovatelné zbraně
  • Některé nápadité mise
  • Brutální akce
  • Hloupá AI
  • Osekání oproti minulosti
  • Slabší grafika
  • Bugy
Diskuze (3) Další článek: Proklikejte se létem s betou Heroes 6

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,