Šéf Sony poprvé promluvil o kritice na No Man's Sky

Shuhei Yoshida, šéf Sony, se poprvé vyjádřil ke kauze No Man's Sky. Podle něj bylo všechno způsobeno špatnou PR strategií, za což může Sean Murray, který to jednoduše celé „podělal“.

Yoshida to sdělil na akci Tokyo Game Show 2016. Na dotaz stránky Eurogamer odpověděl: „Je mi jasné, proč to hráči tolik kritizují. Sean Murray nasliboval spoustu věcí, které tam nakonec nebyly. Zvolil špatnou PR strategii, protože jednoduše neměl žádného odborníka, který by mu s ní pomohl. Je to koneckonců indie vývojář. Ale říká, že No Man's Sky bude dále rozvíjet, tak na to se těším.“

Pro připomenutí, Sean Murray je šéf studia Hello Games, které za hrou No Man's Sky stojí. Celému světu nasliboval herní revolucí, ve které hráči stráví stovky hodin. To se nestalo a No Man's Sky neobsahovalo ani půlku věcí, o kterých mluvil. Místo herní revoluce tak podle mnohých nastalo největší zklamání v historii herního průmyslu.

Yoshida dále pokračoval o tom, zda tento neúspěch nepoškodil značku Sony. Prý rozhodně ně. „Vlastně jsem spokojený, prodeje té hry jsou skvělé, takže se nedá říct, že by poškodila značku Sony. Jsem rád, že si lidé mohou zahrát No Man's Sky právě na PS4 a na PC," řekl. 

Diskuze (1) Další článek: Podívejte se na prvních patnáct minut z Metal Gear Survive

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,