Šéf Xboxu promluvil o plánech Microsoftu a exkluzivitě

„Vydávat marketingové prostředky proto to, aby ostatní konzole nemohly hrát váš obsah, nepůsobí moc správně.“

Šéf Xboxu Phil Spencer se tento týden pokusil objasnit několik komentářů, které minulý rok udělal ohledně budoucího vývoje videoherního průmyslu. Tehdy Microsoft uvedl, že se více zaměřit na vlastní značky a jejich další šíření.

Lidé se Spencera na twitteru dotazovali, zda má Microsoft stále podobný cíl. Šéf Xboxu potvrdil, že ano. Zmínil věci jako EA Access, modifikace pro Fallout, program Game Preview a cross-play mezi Xboxem One a PC.

Mluvil také o věcech jako je Forge mód Halo 5. To je podle něj krásný příklad toho, jak Microsoft pokračuje v investování do svých značek.

Spencer mluvil i věcech, které Microsoft dělat nechce. „Vydávat marketingové prostředky proto to, aby ostatní konzole nemohly hrát váš obsah, nepůsobí moc správně,“ napsal.

To lehce působí jako komentář mířený směrem na Sony, který například uzavřel s Activisionem smlouvu pro časově exkluzivní DLC pro Call of Duty na PS4. Podle Spencera to je ale obecná výtka. „Nechci nikoho jmenovat a neříkám, že to Xbox nikdy neudělal,“ napsal.

Diskuze (1) Další článek: Guillermo del Toro se opět obul do Konami

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,