Silná dohoda Sony s EA v rámci SW: Battlefront - Microsoft nemůže zveřejnit ani trailer

Již se to dělo dříve a děje se to i dnes. Sony s EA ukazuje, jak dobře zvládnutý a podprahový může být marketing výrobku.

Dva dny starý trailer na Star Wars: Battlefront ukázal vedle krásné grafiky a akčních přestřelek i jeden důležitý detail, který nejspíše většina z vás přehlédla. A my se vám nedivíme. Tento detail totiž není na první pohled tak zřejmý. Nejedná se o titul samotný, o jeho hratelnost nebo cokoliv pro běžného hráče důležitého. Jedná se o marketingovou kampaň ukazující silnou dohodu mezi výrobcem konzole Playstation 4, Sony, a vydavatelem samotného Battlefrontu, Electronic Arts.

Za prvé, majítelé Playstation 4 obrželi "důležitou" notifikaci o datu vydání Star Wars: Battlefront.

sw notification.jpg

Na oficiálním Youtube kanále EAStarWars se jako na prvním místě objevila už zmiňovaná ukázka nového Battlefrontu, jež má v tuto chvíli bezmála 10 miliónů zhlédnutí. Zajímavý je nicméně samotný začátek a konec - v obou případech najdeme krátkou animaci loga Playstation, a to i s informací, že trailer reprezentuje Frostbite engine na Playstation 4.

Jakoby tento samotný fakt nestačil k domněnce, že se Sony s EA hezky postaru domluvila, ono je toho více. Viděli jste trailer na Battlefront na oficiálním kanále Xboxu? My také ne, tedy až do dneška. Potřebujete k němu totiž odkaz, jelikož je video na Youtube zamčené, a nelze jej tedy najít ve vyhledávání. Najdete jej pod tímto odkazem.

SWBFPreorders.jpg

Vcelku zvláštně se jeví i příspěvěk z oficiálního Twitteru Xboxu. Ten upozornil na nový trailer odkazem na svou stránku Xbox Wire, kde, k překvapení všech, trailer není. Aaron Greenberg a Major Nelson, vysoce postavení pánové z Microsoftu, již na svých veřejných profilech odkázali na trailer, nicméně na ten uzamečený.

Naneštěstí pro Microsoft, je tu ještě jedná věc, která minimálně zavání silnou smlouvou vydavatele hry se Sony. Jestli si chcete předobjednat nový díl Battlefrontu pro svůj Xbox One, za okamžik zjistíte, že tak učinit nemůžete. Tedy zatím alespoň ne na stránkách Microsoftu nebo EA. Na Originu je k dispozici verze pouze pro platformu Playstation 4 a na stránkách Microsoftu tak jednoduše učinit nemůžete.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (1) Další článek: DICE: Star Wars: Battlefront není jen velkorozpočtový mód k Battlefieldu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,