SingStar Ultimate Party: lechtání bránice (recenze)

Série Singstar od PlayStationu 2 je tu s námi již dlouho. Nyní přichází nový díl. Jaké přináší novinky a vylepšení?

Prvního dílu této populární karaoke hry jsme se dočkali již v roce 2004 na konzoli PS2. Od té doby ušla dlouhou cestu od odstřihnutí kabelů od mikrofonů až po možnost jednoduše nakupovat písničky přes internet a během pár minut je zpívat. Nyní přichází SingStar Ultimate Party na PS3 a PS4 a rozhodně se jedná o zajímavý titul. Pokud jste o této hře nikdy neslyšeli, vězte, že se jedná o karaoke ve vašem obyváku – převtělíte se do kůže slavných hvězd a sami, nebo ve více hráčích se pustíte do zdolávání nejrůznějších songů a jejich co možná nejpreciznějšího zvládnutí. Hra hodnotí vaši přesnost trefování se do textu i do rytmu, vaše výšky i hlasitost.

SingStar™ Ultimate Party_20141107012832.jpg SingStar™ Ultimate Party_20141107012849.jpg SingStar™ Ultimate Party_20141107012911.jpg

Zpíváme do telefonu

Nový díl přichází s jednou revoluční novinkou, kterou je použití vašich smartphonů. Na co, ptáte se? Přece místo mikrofonů! K tomuto dílu již nebudete muset používat klasické mikrofony přímo určené pro hru, ale pouze si stáhnete aplikaci pro Android a iOS, kterou velmi jednoduše několika kliknutími spárujete s konzolí, a můžete začít zpívat. Několik nevýhod však toto řešení přináší. Ta první je celkem logická, a sice vybíjení telefonu. To se dalo samozřejmě očekávat, ale určitě jsem nepočítal s takovým poklesem stavu baterie (testováno s iPhonem 5s, 4s a 4).

 

V základu dostanete 30 písniček, mezi kterými nechybí současné pecky

 

Druhé mínus patří nevyladěnosti aplikace, která se občas od PS4 odpojí, což naštěstí i pozastaví písničku, takže nepřijdete o body – aplikaci opět spárujete a pokračujete. Jinak je zvuk přenášen do konzole v dobré kvalitě, nastavit se dá i jakou hlasitost mikrofon bude brát v potaz jako zpěv, takže ani v mírně hlučném prostřední není problém s rozpoznáním vašeho umění.

SingStar™ Ultimate Party_20141107012945.jpg

Dostáváme se k další novince kterou je.. počkat.. ono vlastně Ultimate Party žádnou další zásadní novinku nepřináší, naopak v něčem dokonce zaostává za svými předchůdci. Ale pojďme se na to podívat popořadě. V základu tedy dostanete 30 písniček, mezi kterými nechybí současné pecky od interpretů jako je Avicii, Coldplay, Ed Sheeran či John Newman, ale ani staré klasiky od Kylie Minogue, Lionela Richieho nebo Pet Shop Boys.

Napříč žebříčky

Počet songů by mohl být vyšší, na druhou stranu každý si zde najde svoje, protože různorodost žánrů je opravdu veliká. Navíc není problém si do hry přikoupit stovky písniček dle vašeho uvážení. I to je zřejmě důvod nižší ceny základní hry, než je u většiny titulů pro PS4 obvyklé, dá se totiž pořídit již za 600 Kč, což je třetina standardní částky. Každá písnička vás potom vyjde na 40 Kč, a pokud jste mezi těmi na disku neobjevili svého favorita, v online obchodě ho s největší pravděpodobností najdete.

SingStar™ Ultimate Party_20141107013021.jpg SingStar™ Ultimate Party_20141107013036.jpg SingStar™ Ultimate Party_20141107013109.jpg

A co nabídka herních režimů? Bavilo vás v minulých dílech Pass the Mic, kde jste si v určitých intervalech předávali mikrofon mezi více lidmi? Netěšte se. Tréninkový režim? Ne. Nebo Duet, kde se body zpěváků sčítaly a šlo i o souhru obou aktérů? No, tak to máte bohužel také smůlu. Zde si buď zazpíváte sami a budete překonávat skóre vaše i všech ostatních, nebo ve dvojici, kde soupeříte proti sobě. Své pěvecké výkony můžete samozřejmě nahrávat i skrze Playstation 4 kameru a tato videa si ukládat. Naopak hra vám neumožní streamovat vaše hraní živě skrze Twitch nebo Ustream, zřejmě kvůli autorským právům k písním.

Dostupné pro: PS4
Žánr: Simulátory | Karaoke
Výrobce: London Studios
Začátek prodeje: 24. října 2014
  • Různorodost žánrů
  • Zábava
  • Počet skladeb k dokoupení
  • Nevyladěnost aplikace
  • Chybějící módy

Ano, Singstar je pouze další obyčejné karaoke, ale máme pro vás nejméně dva důvody, proč si ho pořídit. Tím prvním je jednoduše skutečnost, že pokud si chcete s Playstationem 4 zazpívat, jinou možnost nemáte. Druhým argumentem je fakt, že se jedná o skvělou zábavu na párty nebo rodinnou oslavu. Nemusíte být výborným zpěvákem, ale pokud se vám podaří překonat vaše blízké, budete si tak připadat. Pokud by hra obsahovala v základu více písní a nebýt menších problémů s aplikací, určitě by se v hodnocení dostala výše, nicméně i takto – doporučujeme.

Váš názor Další článek: Nvidia předvádí, jak bude vypadat Far Cry 4 na jejích kartách

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,