Sonic & Sega All-Stars Racing – ďábelsky ostré závody (recenze)

Nadzvukový ježek Sonic si evidentně prošoupal své červené botky, protože zasednul za volant. I závody v jeho podání jsou pekelně rychlé.

Různých arkádových závodů ve stylu Mario Kart už jsme tu měli opravdu hodně, nicméně Sonic & Sega All-Stars Racing uspěl v tom, v čem jeho konkurenti ne. Vše ale pěkně popořádku. Nejdříve je třeba si vytvořit herní profil, zde zvaný licence. Do této licence se vám postupně střádají bodíky (Sega Miles), za které je pak možné dokoupit si nové postavy, nebo nové tratě. Netřeba dodávat, že tento systém funguje jako skvělý motivátor a má své místo i v závodních hrách.

Sonic & Sega All-Stars Racing 03.jpg

Body se sbírají v několika různých disciplínách. Čekají na vás tři Grand Prix, přičemž každá se skládá ze čtyř závodů.

Sonic & Sega All-Stars Racing uspěl v tom, v čem jeho konkurenti ne

Body za umístění se sčítají a pohár vyhrajete jen umístěním na stupních vítězů v dané Grand Prix. Teď si asi říkáte, že tři závody jsou zatraceně málo a máte pravdu, jsou. Autoři se to ovšem snaží kompenzovat i další nabídkou v menu.

Důležité body tak budete sbírat třeba v Time trialu, úkolech, nebo v jednotlivých závodech. V Time Trialu se snažíte překonat předem daný čas a na některých tratích je to pořádná výzva. Pro mě jsou však nejzábavnější částí hry mise. V těch dostáváte různé úkoly, jako například hledat na mapě jen zelené kruhy a projíždět jimi, nebo sestřelovat květináče, které jsou rozprostřeny po celé délce tratě. Samozřejmě platí, že čím úspěšnější jste, tím více dostanete bodů i hvězdiček. Ty jsou zastoupeny jen v misích a, čím více jich budete mít, tím více nových misí si vyzkoušíte. Jinými slovy, každá nová mise stojí určitý počet hvězdiček, a když jich nemáte dostatek, máte smůlu a musíte se v některé z předchozích misí zlepšit.

Sonic & Sega All-Stars Racing 01.jpg

Závody jsou velmi zábavné, a to především díky různým power-upům, které po cestě sbíráte. Příjemně mě překvapila jejich rozmanitost a především originalita některých z nich. Například můžete pohodit na trať duhu, po jejímž projetí soupeř na chvíli vidí rozmazaně. Při spuštění jiného bonusu se zase obraz protihráčům obrátí vzhůru nohama. Nechybí ani klasické power-upy, jako zrychlení nebo střílení raket.

Aby toho všeho nebylo málo, ve hře nechybí ani multiplayer a to jak lokální, tak online přes game center. Připojení i spuštění závodů proběhlo naprosto bez problémů, avšak určitě doporučuji multiplayer hrát na co možná nejrychlejším připojení.

Závody jsou velmi zábavné, a to především díky různým power-upům, které po cestě sbíráte

Ve hře více hráčů na vás čeká ještě jeden bonus, a tím je aréna. V té je vaším jediným úkolem zničit všechny ostatní. Velká škoda, že aréna není též v singleplayeru, ale třeba se toho dočkáme v blížícím se updatu.

Sonic & Sega All-Stars Racing 04.jpg

Grafické zpracování je velmi působivé a nebudete mít s hrou problém ani na starším iPhonu 3G. Díky podpoře Retina displeje si ale krásnou grafiku plně vychutnáte jen na novějších přístrojích. Zvuků se nedá co vytknout, vtipné jsou posměšky nad právě sestřeleným protivníkem, který po útoku přišel o vítězství. Sonic & Sega All-Stars Racing prostě velmi překvapil a rozhodně se jedná o jeden z nejlepších titulů v oblasti arkádových závodních her.
 

Dostupné pro: iPhone
Žánr: Závodní | Arkádové závody
Výrobce: Sega | Webové stránky hry
  • Opravdu zábavné závodění
  • Dlouhá herní doba
  • Pěkné audiovizuální zpracování
  • Jen tři závody v Grand Prix
  • Mód Arena pouze v multiplayeru
Diskuze (4) Další článek: Pro iOS zařízení vyjde hra Epoch

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,