South Park: The Fractured But Whole - brutální komiksárna

V městečku South Park už nefrčí elfové ani kouzelníci a dokonce i samotný klacek pravdy ztratil svoji hodnotu. Proč? Protože zdejší partu už taková hra zkrátka přestala bavit. Takže vymysleli novou, kde hrají prim superhrdinové.
The Fractured But Whole přímo navazuje na předchozí díl. Konkrétně začíná přesně den po tom, co dokončíte výpravu za klackem pravdy. A opět se jede od znova. Každá postava začíná na prvním levelu, protože nějaké čáry máry, luky a meče by u superhrdinů asi moc neobstáli. Zkrátka začíná nová hra a vy opět budete v roli nového dítěte ve městě, též známého pod jménem Douchebag. Vůdcem vaší party se opět stává zdejší tlouštík Erik Cartman, nyní používající hrdinský pseudonym The Coon.
 
Ve spojitosti se superhrdinskou hrou a Carmanem samotným vznikla i sociální síť nazvaná Coonstagram. Na Coonstagramu si budete muset v rámci tvorby postavy založit účet a Cartman se u toho ujme vyprávění. Váš postup bude komentovat takovým způsobem, že při průzkumu vašeho domu bude vyprávět o vašich superhrdinských činech a nejen to. Jeho monolog se mění v závislosti na vašem počínání. Třeba prohlásí, že v tuhle chvíli máte odejít z pokoje. Když nebudete následovat jeho slova, asi víte, co se stane. Začnou na vás létat nadávky, jedna za druhou. A o tom vlastně celý South Park je. O nadávání, vtipech a prdění. 

coon-on-car-1920x1080_Widescreen_208832_256402.jpgmaxresdefault.jpgmysterion-1920x1080_Widescreen_208814_256414.jpg

Vývojáři se rozhodli do pokračování zahrnout spoustu vylepšení. Například je na výběr ze spousty druhů povolání: Assassin, Cyborg, Elementalist, Blaster, Commander, Karate kid, Nether born a ještě několika dalších. Celkově vývoj postavy bude sofistikovanější. 
 
Nejvíc se ale vývojáři chlubí věcmi, jako je třeba fakt, že když budete prdět blízko květiny dostatečně dlouho, tak uvadne. Stejně tak si pochvalují možnost ovládat vyprazdňování analogovými páčkami a následně ještě použitý záchod můžete vylootovat. Možná vám to přijde kapku bizarní, ale to k téhle značce zkrátka patří. Tohle je ale jen začátek, podobných věcí prý bude plná hra. Tvůrci slibují, že samotné vtipy budou daleko častější a údernější, než ve Stick of Truth.
 
 
Příběh Fractured But Whole se z části také točí kolem filmů. V tom ohledu snad každý zaznamená narážky na Marvel. Cartman… Pardon, The Coon má celý plán rozdělený do třech fází. Filmy s jednotlivými hrdiny, následně superhrdinské týmy a nesmí chybět ani seriály. Některým členům party se ale jeho počínání nelíbí, a tak vypukne občanská válka. Jestli jste ani tuhle narážku nezachytili, tak se podívejte na posledního kapitána Ameriku. 
Každý ze zdejších hrdinů má samozřejmě i svoje unikátní schopnosti. Jeden umí létat s drakem na zádech, druhý se pomocí prdů může zase udržet chvíli nad zemí. Jednotlivé schopnosti zatím nejsou známé.   

South-Park-2-E3-2016-04-930x512.jpegSouth-Park-E3-2016-03-1280x720.jpgSouth-Park-Fractured-But-Whole.jpg

Největší inovace ale určitě uvidíte v soubojích. Už to nebude jen vybírání útoků, budete muset i trochu strategicky uvažovat. Prostor, ve kterém se bojuje, je rozdělen na čtvercové pole, po kterém můžete členy svojí party libovolně pohybovat. Samozřejmě pokud na dané postavě bude řada. Pořadí, v jakém budou postavy útočit, může ovlivnit snad jen všemocný prd, který ohýbá samotný čas.
 
Souboje na tahy stále zůstávají, ale už by neměly být tak repetetivní jako v jedničce. Přiznejme si, ve Stick of Truth nebyly souboje zrovna silným článkem. Tak uvidíme, jestli změny v novém dílu budou k lepšímu. Možnost pohybu při soubojích poskytuje spoustu cest, jakými se můžete ubírat. Velkou roli nyní bude i hrát, jestli používáte plošné nebo klasické útoky. Budete si tak moci nahnat nepřátele do rohu a sejmout všechny mocným útokem. V souboji dokonce můžete použít více postav naráz a vytvořit tak velmi účinná komba. Se zatím oznámeným počtem členů party bude variabilita komb vcelku velká. 

south-park-the-fractured-but-whole-screenshot-8-1500x844.jpg

Při potyčkách samozřejmě budete moci využívat i okolní prostředí. Stejně tak se můžete souboji úplně vyhnout, podobně jako v předchozím díle. 
Fractured But Whole už nemá pod palcem studio Obsidian, jako tomu bylo u klacku pravdy. Tenhle díl je svěřen do rukou studia Ubisoft San Francisco. Úzce s nimi na tom spolupracují i původní tvůrci, Trey Parker a Matt Stone. A že se do vývoje pořádně zapojují. Podle vývojářských deníčků kecají prakticky do všeho, co se hry týče. Podle mě je to jen dobře. Alespoň v South Parku bude vládnout ta správná atmosféra. 
 
Při vydání Stick of Truth se tvůrci dušovali, že už žádná South Park hra nebude. Byla ale úspěšná nad jejich očekávání, tak proč neudělat další? Uvidíme, jestli i superhrdinský díl překoná naše očekávání, a to už letos 6. prosince. Pokud si hru předobjednáte, tak dostanete ještě předchozí díl zdarma. A to se sakra vyplatí.
Diskuze (2) Další článek: Nový trailer na akci Prey poznamenává schované detaily z traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,