PC | Akce

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat oficiálně

Že se chystá další S.T.A.L.K.E.R. datadisk, opatřený podtitulem Call of Pripyat, už nějaký ten týden víte. Avšak teprve včera k večeru ho studio GSC Game World představilo oficiálně se vším všudy. Tím "vším všudy" přitom myslíme datum vydání (odhadovaný konec letošního roku sedí), nástin děje a především představení řady vylepšení, jimiž se add-on bude moci pochlubit.

1.jpg2.jpg

V příběhovém pozadí S.T.A.L.K.E.R.a, tak jak bylo načrtnuto předchozími tituly, není moc místa pro originální zápletku (říkejte si co chcete, ale to je fakt). Zóna je jen jedna, a v ní se toho moc unikátního vymyslet nedá. Tvůrci tak protentokrát vsadili na speciálního agenta ukrajinské bezpečnostní služby (tak trochu CIA, jen s rezavými zbraněmi a socialistickým zápalem pro věc), jenž je vyslán do Zóny, aby získal informace o neúspěšné vojenské operaci.

Že to bude znamenat řadu problémů a překážek snad netřeba dodávat. Těšit se tak prý můžeme na zbrusu nové charaktery, jež se budou pohybovat ve věrně zpracovaném prostředí (Pripyat, železniční stanice Yanov atd.), které bude mimojiné zaplněno i novými druhy nepřátel (Chimera, Burer). To vše by měl doplňovat vylepšený systém vedlejších úkolů, nebo upravený interface.

Počítá se přitom i se začleněním možnosti pokračovat ve hře poté co dohrajete "kampaň". A to díky takzvanému freeplay módu. Přidáme-li k tomu ještě skutečnost, že bude titul sledovat vaše počínání, jehož důsledky budou přímo ovlivňovat život v Zóně, a že poběží na X-Ray enginu v1.6, věřím, že není důvod proč se netěšit na letošní Vánoce, které budou, jen tak mimochodem, přecpané lákavými gamesami k prasknutí.

Zdroj: Shacknews

Dostupné pro: PC
Žánr: Akce
Výrobce: GSC Game World | Webové stránky hry
Začátek prodeje: prosinec 2009
  • Atmosféra
  • Zábavné úkoly
  • Živoucí Zóna
  • Horší grafika
  • HW náročnost
  • Slabší příběh
Váš názor Další článek: Linkin Park chystají vlastní sérii her

Témata článku: , , , , , , , , ,