Star Trek Online míří na Xbox One a PS4

Xbox One a PS4 dosud nemají v zásobě žádný Star Trekový titul. To se ale změní již tento podzim, kdy na ně dorazí Star Trek Online, který si s sebou přinese i nějaká ta vylepšení.

Už je to více než šest let, co vyšel Star Trek Online. Za dobu své existence se z původních dvou frakcí (Klingonská říše a Federace) rozšířil ještě o Romulanskou říši, dočkal se mnoha příběhových a multiplayerových rozšíření, obohatil se o nové vesmírné lodě, do jeho dabování se zapojili i herci ze seriálu, ale hlavně přešel na model free-to-play.

Není tedy divu, že se hra stala velmi populární a našla si mnoho věrných fanoušků. Vývojáři ze studia Cryptic se tedy rozhodli překonat další milník a nastavit kurz na Xbox One a PS4. Přinést Star Trek Online na konzole s sebou ale přináší pár problémů, a proto se hra dočká mnoha vylepšení.

star_trek_online_3.pngstar_trek_online_4.pngstar_trek_online_5.png

Sami vývojáři podotýkají, že jejich hlavní prioritou bylo vyladit ovládání. Star Trek Online je totiž založen na taktickém ovládání a používá skoro celou klávesnici, což může pro ovladač znamenat problém. Výkonný producent studia Arc Stephen Ricossa nicméně uvádí: „Kombinace radiálních menu a zjednodušení některých prvků HUD vytvořily hru, která je snadno pochopitelná, okamžitě přístupná a neuvěřitelně zábavná.“

Osobně jsem na to, jak vývojáři vyřešili hratelnost, velmi zvědavý a nemohu se dočkat, až to vyzkouším na vlastní kůži. Velkou změnou si projde i grafika, zejména kvalita osvětlení. Vývojáři se také rozhodli vytvořit nový systém uživatelského rozhraní. To má být neuvěřitelně zjednodušené na back-end s cílem zajistit co nejlepší herní výkon a vytvořit novou zkušenost na míru šitou konzolovým ovladačům.

star_trek_online_1.pngstar_trek_online_2.png

Mimo těchto změn si vývojáři plánují také krapet pohrát s epizodickým tokem a vývojem hráče a doufají, že to značně vylepší zážitek ze hry.

Zní to celkem dobře ne? Star Trek Online se má přitom na konzole podívat již tento podzim. Zatím bohužel nevíme, zda se za svůj PC účet budeme moci připojit i na konzolích či zda bude hra podporovat cross-platformový multiplayer. 

Váš názor Další článek: The VOID: virtualitu lze nyní uchopit zcela novým způsobem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,