Steam mění pravidla pro hodnocení her, přidělování hvězdiček bude přísnější

Uživatelé, kteří si aktivují svoji hru skrze Steam klíč, již nebudou mít možnost titul ohodnotit hvězdičkami. Tuto změnu přináší nová aktualizace Steamu, která má bojovat proti nadhodnocování her.

Tito uživatelé (tedy ti, kteří si hru nekoupili přímo na Steamu, ale jenom si ji zde aktivují) budou mít i nadále možnost napsat ke hře recenzi, ale nebudou moci titul ohodnotit hvězdičkami. Podle Valve je tato změna zaváděna proto, že řada vývojářů hodnocení zneužívala.

Vývojáři i nadále můžou se svými klíči ke hrám nakládat jak chtějí – prodávat je, darovat, atd. Nicméně zřejmě přitom procesu probíhala nějaká neplecha, takže žádné hodnocení. Valve tvrdí, že podle jejich průzkumu má minimálně 160 her, které byly aktivovány klíčem, vždy výrazně lepší hodnocení než ten samý titul při nákupu přímo na Steamu.

Společnost doufá, že nová pravidla toto vyřeší. Obchodní vztah s problematickými autory byl ukončen. Další problém, na který se chce v budoucnu zaměřit, je ohodnocování recenzí jako nápomocných, i když žádné nápomocné informace neobsahují.

Diskuze (2) Další článek: Hideo Kojima poodhalil pár detailů o Death Stranding

Témata článku: , , , ,