„SteamBox“ dostává konkrétnější obrysy, Valve investovalo do Xi3

Modulární PC má kompaktní rozměry, využije Big Picture módu a nabídne „tisíce“ her.

O SteamBoxu, neboli snaze Valve navrhnout nějaké uživatelsky přívětivé PC s unifikovaným hardwarem, jsme psali dost obšírně loni na jaře, teď se projekt dostal do další fáze. Valve totiž investovalo do společnosti Xi3, což je výrobce miniPC, tedy PC hardwaru nacpaného do krabičky kompaktních rozměrů. Xi3 by měli pro Valve vyrobit speciální PC, které bude stavět na Steamu a Big Picture módu (uživatelské rozhraní uzpůsobené pro televize).

xi3-piston-03.jpg

Specifikace zařízení ještě nejsou finální, nicméně firma na veletrhu CES prezentuje nehotovou verzi s kódovým názvem Piston, která staví na starší řadě X7A od Xi3. Redaktoři serveru Polygon viděli Piston z blízka, takže se níže můžete podívat i na fotografie. Tvůrci jsou poměrně skoupí na specifikace, nicméně zařízení by prý mělo nabídnout 1 TB úložného prostoru a neměl by být problém vyměnit CPU a RAM.

xi3-piston-04.jpgxi3-piston-09.jpg
xi3-piston-18.jpgxi3-piston-27.jpg
xi3-piston-30.jpgxi3-piston-35.jpg
xi3-piston-38.jpg 

Cena ani žádné další podrobnosti nebyly zveřejněny, ovšem vzorový X7A se prodává za 999 dolarů (necelých 20 000 Kč). V tiskové zprávě se mluví o tom, že zařízení nabídne přístup k tisícům herních titulů, což by naznačovalo, že Piston musí běžet na Windows a nikoliv na Linuxu, který se snaží Valve tlačit. Na oficiálně podrobnosti si však budeme muset počkat.

Zdroj: TZ, Polygon

Diskuze (8) Další článek: Krásy futuristické Neo-Paříže v novém traileru na Remember Me

Témata článku: , , , , , ,