Studio Ghost přebírá veškeré otěže série Need For Speed

Criterion Games už nadále nevlastni značku Need For Speed, tu totiž oficiálně získalo švédské studio Ghost, které má napravit pošramocenou reputaci série.

Nějaký ten pátek zpět studio Criterion Games oznámilo, že nadobro opouští závodní hry a přesouvá se na zcela nový žánr, kterým bude nejpravděpodobněji FPS. Proto od nich v blízké budoucnosti nemůžeme očekávat pokračování parádních adrenalinových závodů Burnout, navíc předali veškerá práva série Need For Speed švédskému studiu Ghost.

Marcus Nilsson, šéf studia Ghost, v rozhovoru pro VideoGamer poodhalil blízkou budoucnost série NFS, která je nyní pouze v jejich rukou. Nilsson věří, že tato značka potřebuje kontinuitu a jednoho vydavatele, aby hráči věděli, co mají přesně očekávat v dalších dílech.

„Hra už se nebude prohazovat se studiem Criterion. Stavíme a budeme nadále stavět na Frostbite 3 enginu, aby hráči, kteří tuto sérii znají, ji vždy poznali na první pohled. Myslím si, že jádrem základu budování značky je to, aby všichni věděli, co očekávat. Když se podíváte na zkušenosti z dílu Shift a porovnáte jej s The Run, pak ztrácíte veškerou důvěru. Nyní pracujeme na znovunastolení důvěryhodnosti. NFS je velmi silná značka a Rivals bude první úspěšný krok kupředu,“ dodal Nilsson.

Nakonec ještě nakousl, že mají v plánu připravit pokračování legendárních Need For Speed: Underground, pokud tedy bude dostatečná poptávka.

Váš názor Další článek: Asphalt 8: Airborne - s koly ve vzduchu (mobilní recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,